NASCAR

NASCAR: Tweede weekendzege voor Justin Allgaier in Xfinity Richmond

Justin Allgaier pakte dit weekend in Richmond zijn tweede actereenvolgende overwinning. Voor Allgaier een goed weekend want hij moest 18 races lang zonder overwinningen stellen. De eerste drie posities werden door Chevrolets ingenomen. Jeb Burton eindigde als tweede gevolgd door Ross Chastain.

Justin Allgaier
Fraaie burnout van Justin Allgaier maar voor wie?

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Tweede weekendzege voor Justin Allgaier in Xfinity Richmond
Een mooie afsluiter voor Justin Allgaier dit weekend. De JR Motorsports-coureur schreef na 18 vruchteloze wedstrijden in Richmond ditmaal ook de Virginia is Racing for Lovers 250 hier op zijn naam.

Allgaier raakte niet echt in paniek toen hij bij een late neutralisatie zijn riante voorsprong van negen seconden teniet gedaan zag worden. Bij de herstart met nog dertien ronden te gaan greep Justin opnieuw de leiding.

2020 Richmond lege tribunes Racen voor lege tribunes daar kun je als rijder toch weinig voldoening in vinden?

Justin Allgaier: "Ik wist hoe goed dat onze auto was. Ik wist dat we voldoende snelheid hadden en zeker toen we het nodig hadden." Bij een eerdere herstart verspeelde Allgaier kortstondig de leiding maar de laatste herstart naast teamgenoot Jeb Burton en Ross Chastain verliep probleemloos. Allgaier nam direct de leiding en zorgde voor een dominante performance. Hoewel er op Richmond werden toegelaten zorgde Allgaier nog voor een fraaie burnout.

2020 Kaz Grala
Kaz Grala met de No 21. Een aanstormend talent om zeker in de gaten te houden. Ook af en toe in de GT's actief.

Overigens zorgden Riley Herbst en Brandon Brown voor de laatste neutralisatie nadat zij contact met elkaar hadden gemaakt. Tevens schreef Allgaier het eerste wedstrijdsegment op zijn naam nadat hij 29 ronden voor het einde Noah Gragson wist te passeren. Voor Allgaier betekende het overigens zijn tiende segmentzege dit seizoen. Daardoor kwam hij qua punten op gelijke hoogte met Austin Cindric.

Overigens schreef Allgaier ook bijna het tweede segment op zijn naam maar Chastain profiteerde van een allerlaatste stop waarin hij vier verse Goodyears liet aanbregen. Omdat Allgaier niet naar binnenging profiteerde Chastain. Tevens won Austin Cindric het reguliere Xfinity-kampioenschap.

2020 Allgaier winnaar
Het beeld bij vele sportwedstrijden wereldwijd. Wat vreugde-uitingen voor media-afgevaardigden en superlege tribunes.

Virginia is For Racing Lovers 250
1. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
2. Jeb Burton Chevrolet 250 ronden
3. Ross Chastain Chevrolet 250 ronden
4. Harrison Burton Toyota 250 ronden
5. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
6. Justin Haley Chevrolet 250 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 250 ronden
8. Brian Jones Toyota 250 ronden
9. Kaz Grala Chevrolet 250 ronden
10. Austin Cindric Ford 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet