GT

GT: Stolz/Engel (HRT) winnen eerste race op Magny-Cours

 PH 9389

HRT heeft op Magny-Cours de eerste race van de GT World Challenge Europe Powered by AWS Sprint Cup gewonnen. Luca Stolz en Maro Engel domineerden in Frankrijk de avondrace en hadden na een uur race een grote voorsprong op de rest van het veld. Het was voor het eerst sinds de Blancpain Endurance Series in 2011 dat een internationaal SRO kampioenschap in actie kwam op Magny-Cours.
 
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group
 
De wedstrijd begon rommelig met Sainteloc-rijder Steven Palette die direct naar binnen dook met een lekke band en vervolgens een aanrijding in Adelaide tussen de Emil Frey Racing Lamborghini van Giacomo Altoè en de TokSport WRT Mercedes van Mick Wishofer. Het betekende direct einde wedstrijd voor de Italiaan en de Oostenrijker.
 
Luca Stolz en Mikaël Grenier bleven uit de problemen en reden direct weg van Ezequiel Perez Companc. De Argentijn leek de rest van het veld op te houden, tot hij in de zevende ronde van de baan ging in een poging zijn plek te verdedigen. Charles Weert schoof door naar de derde plek, maar het gat naar Stolz was al opgelopen tot ruim zes seconden.
 
Na een kwartier wedstrijd spinde Louis Machiels na contact met de Sainteloc Audi. Machiels en zijn AF Corse Ferrari kwamen tot stilstand in de grindbak en de wedstrijdleiding ging over tot een full course yellow om de Ferrari af te slepen. De daaropvolgende safety car zorgde ervoor dat de voorsprong van Stolz volledig verdween. Drie minuten voor de pit window open ging werd de race weer hervat.

DBWP0971
 
Maro Engel nam tijdens de pit window het stuur over van Luca Stolz en de Duitser wist al snel weer een grote voorsprong op te bouwen. Norbert Siedler in de Emil Frey Racing Lamborghini lag al snel op negen seconden, terwijl achter hem vijf Audi-rijders ongeduldig werden. Het vijftal, onder aanvoering van Dries Vanthoor, kwam echter niet voorbij Siedler. De Oostenrijker leek zelfs weer uit te lopen, maar kreeg in de slotronden toch weer Vanthoor en Vervisch achter zich aan. De twee Belgen gingen echter de strijd met elkaar aan, waardoor Siedler hen uiteindelijk voor bleef.
 
Engel kreeg wat er achter hem gebeurde niet mee. HRT domineerde de race en Engel kwam na 36 ronden dan ook als verdiende winnaar over de streep. Siedler eindigde op 11,558s als tweede. Vanthoor versloeg landgenoot Vervisch in de strijd om de derde plaats. Audi-rijders pakten ook de posities vijf, zes en zeven, terwijl AKKA ASP met de #88 Mercedes als achtste eindigde.
 
Door hun overwinning hebben Stolz en Engel nu 63,5 punten. Charles Weerts en Dries Vanthoor gaan met 74 punten nog altijd aan de leiding, voor Kelvin van der Linde (65,5 punten) en Raffaele Marciello/Timur Boguslavskiy (64 punten).
 
In de Silver Cup ging de overwinning naar de #2 Toksport WRT Mercedes van Oscar Tunjo en Juuso Puhakka, terwijl Sky - Tempesta Racing als eerste in Pro-Am wist te finishen.

IMG 9860
 
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet