NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint Xfinity R1 Richmond

Justin Allgaier schreef vrijdagavond de eerste van twee Xfinity-wedstrijden op Richmond dit weekend op zijn naam. In de GO Bowling 250 greep Allgaier in de 221e ronde definitief de leiding. In de laatste vijf races behaalde Allgaier twee overwinningen terwijl de Play-offs binnenkort een aanvang nemen.


2020 Allgaier Briscoe
Winnaar Allgaier strijdt met Chase Briscoe om de kop.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier wint Xfinity R1 Richmond
De overwinning van Allgaier betekent dat hij vandaag vanuit 15e positie aan de wedstrijd moet beginnen terwijl Tommy Joe Martins vanaf pole mag starten. Justin Haley eindigde als tweede en Kyle Busch als derde. Voor de eerste maal in vele jaren reed Busch overigens geen enkele ronde aan de leiding in een Xfinity-wedstrijd. Daarachter volgden Austin Cindric en Ross Chastain.

Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam te staan van Penske-coureur Austin Cindric die tevens zijn 10e segment zege op zijn CV kon bijschrijven. Polesitter Ross Chastain reed de eerste 38 ronden aan de leiding. In de 39e ronde nam Justin Haley voor de eerste maal de leiding maar twee ronden later volgde er een "competition caution" waarin de bandenslijtage gecheckt kon worden. Sommigen besloten naar binnen te gaan terwijl HarrIson Burton(Toyota) besloot om buiten te blijven. Bij de herstart in de 46e ronde greep hij de leiding.

2020 Kyle Busch Jesse Little Kyle Busch reed geen enkele ronde aan de leiding. Hier in duel met Jesse Little.

Helaas ging het bij de herstart fout voor Myatt Snider op de backstretch. Vier auto's breed en uiteraard geen ruimte. Ross Chastain liep daar wat schade op toen Justin Haley hem van achteren raakte. In de 59e ronde nam Cindric de leiding en wist direct afstand van Chase Briscoe te nemen. Met nog amper 10 ronden te gaan bedroeg de voorsprong van de Penske-rijder meer dan een seconde.

Het tweede wedstrijdsegment kwam op naam van Justin Allgaier die Justin Haley gemakkelijk achter zich wist te houden en behaalde daarmee zijn negende segment overwinning dit seizoen. Met nog 50 ronden in dit segment te gaan had Austin Cindric de leiding nog stevig in handen maar 20 ronden later begon Allgaier de Penske-rijder onder druk te zetten. In de 124e ronde wist Allgaier afstand van Cindric te nemen terwijl Ross Chastain Kyle Busch naar de derde plek terugverwees. Daarna veranderde er weinig meer.

2020 Start R1
Richmond heeft altijd mooie avondwedstrijden.


Na de break tussen de beide wedstrijdsegmenten gingen vrijwel alle auto's die zich nog in dezelfde ronde bevonden naar binnen. Allgaier verliet als eerste de pitlane en nam bij de herstart in de 158e ronde direct de leiding. Tien ronden later moest Austin Cindric zijn tweede positie aan Justin Haley prijsgeven. In de 174e ronde nam Justin Haley opnieuw het heft in handen en wist een voorsprong van meer dan twee seconden op Allgaier en Kyle Busch op te bouwen.De beslissing viel in de 221e ronde toen Allgaier definitief de macht greep en er in de Top 3 niets meer veranderde.


2020 Go Bowling 250 Victory Lane
Winnaar Ross Chastain.

Uitslag Go Bowling 250
1. Justin Allgaier Chevrolet 250 ronden
2. Justin Haley Chevrolet 250 ronden
3. Kyle Busch Toyota 250 ronden
4. Austin Cindric Ford 250 ronden
5. Ross Chastain Chevrolet 250 ronden
6. Brett Moffitt Chevrolet 250 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 250 ronden
8. Noah Gragson Chevrolet 250 ronden
9. Kaz Grala Chevrolet 250 ronden
10. Riley Herbst Toyota 250 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet