24H Series

24H Series: NKKP Racing by Bas Koeten Racing schrijft historie in 16H Hockenheim

200910 16h Hockenheim Koeten
Winst voor de NKKP-Bas Koeten Racing-Porsche van Gijs Bessem, Harry Hilders en Marcel van Berlo

Naast de overige autosportactiviteiten van het afgelopen weekeinde was er ook nog een 16-uursrace op het circuit van Hockenheim, meetellend voor de 24H SERIES powered by Hankook en georganiseerd door het bureau CREVENTIC uit het Noord-Limburgse Gennep. Daar was er ook sprake van Nederlands succes, want het team NKKP Racing by Bas Koeten Racing schreef historie door als eerste team met een Porsche 911 GT3 Cup de algehele overwinning in een race van de 24H SERIES te behalen. Het was, na de winst van V8 Racing met een Renault in de 12 Uur van Mugello 2016 pas de tweede algehele overwinning van een Nederlands team in een wedstrijd van de serie. De winnende rijders waren Gijs Bessem, Harry Hilders en Marcel van Berlo. In de TCE-divisie was de winst voor de Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing-Volkswagen Golf GTi TCR mert Constantin Kletzer, Jasmin Preisig, Christoph Lenz, Rhys Lloyd en Yannick Mettler, die als derde algemeen eindigde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Chris Lazenby

In de kwalificatie behaalde de Equipe Verschuur-Renault R.S.01 van Harrie Kolen, Erik van Loon en Mike Verschuuur, maar twee keer een gebroken aandrijfas zorgde voor veel tijdverlies en betekende uiteindelijk ook de uitval. Ook de CP Racing-Mercedes van Charles Putman, Charles Espenlaub, Joe Foster en Shane Lewis kon de aanvankelijke goede positie – het team leidde lange tijd en had op een bepaald moment al zes ronden voorsprong – niet omzetten in een goed resultaat. Schade aan de voorpartij en problemen met de radiateur betekende een flinke terugval.

Zo kwam de NKPP Racing by Bas Koeten Racing-Porsche 911 GT3 Cup aan de leiding en reed vervolgens de overwinning naar huis, gevolgd door de Porsche Cup-auto van DUWO Racing met Andrey Mukozov, Sergey Peregudov en Stanislav Sidoruk. De Porsche van het Luxemburgse team moest in de voorlaatste ronde nog een keer naar binnen voor brandstof, waarmee niets de overwinning voor het Nederlandse team NKPP Racing by Bas Koeten Racing meer in de weg stond. Achter de DUWO-Porsche eindigde de Speed Lover-Porsche met Eric Mouez, Jeroen Kreeft, Rolf Lietart en Dominique Bastien als derde in de Porsche Cup-klasse en de GT-divisie. Hiermee klimt het Belgische team Speed Lover op naar de eerste plaats in de tussenstand van het GT-teamklassement in de 24H Series Europe.

Titelverdediger Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing won met de Volkswagen Golf GTI TCR de TCE-klasse tijdens de race in Hockenheim. De zusterauto van het Zwitserse team, bestuurd door Alberto Vescovi, Roberto Ferri, Miklas Born, Marek Schaller en Benjamin Leuchter, leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar bij deze auto ging de brandblusser in het interieur af, wat voor het nodige tijdverlies zorgde. Het team eindigde niettemin op de tweede plaats, voor de Topcar Sport-Cupra van Fabian Danz, Karen Gaillard en Kai Jordan. Voor Tim Coronel en Gaby Uljee alsmede Jan Jaap van Roon in de Day-V-Tec-BMW 240i was er de zege in de BMW Cup-klasse. Voor vader en zoon Ivo en Luc Breukers, samen rijdend met Steven Liquorish in de Red Camel-Jordans.nl-Cupra, was het een lastige race. Al in de eerste ronde raakte het team betrokken bij een aanrijding, terwijl er bij een excursie naast de baan verdere vertraging werd opgelopen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet