GT

GT: Dinamic Motorsport Porsche domineert op de Nürburgring

DBWP9434

Dinamic Motorsport heeft op overtuigende wijze de GT World Challenge Powered by AWS Endurance Cup race op de Nürburgring gewonnen. Christian Engelhart, Sven Müller en Matteo Cairoli (#54 Porsche) domineerden de zes uur durende race en bezorgden zo hun team de tweede overwinning in het door SRO georganiseerde kampioenschap.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group

De race op het 5,1 kilometer lange circuit in de Eifel begon voor een aantal teams desastreus. Voornaamste slachtoffer was de van pole position vertrokken GPX Racing Porsche. Direct na de start raakten de #40 GPX Racing Porsche en de #163 Emil Frey Racing Lamborghini elkaar, terwijl de Dinamic Motorsport Porsche ternauwernood wist te ontkomen. Het leverde al gelijk de eerste safety car periode van de wedstrijd op.

Na de safety car wist Dinamic Motorsport de voorsprong weer uit te bouwen, tot een nieuwe safety car er voor zorgde dat die voorsprong als sneeuw voor de zon verdween en de leiding zelfs enkele ronden moest worden afgestaan aan de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG. Bij de herstart wist Christian Engelhart snel orde op zaken te stellen en de leiding te heroveren.

DBWP8702
Twee ronden lag de #88 aan de leiding, daarna nam Dinamic Motorsport het weer over

In het vijfde uur verloor Dinamic Motorsport opnieuw een opgebouwde voorsprong door een safety car, maar ook deze keer kon een aanval worden afgeslagen. Dries Vanthoor leek Sven Müller onder druk te gaan zetten, tot de #32 Belgian Audi Club Team WRT Audi een drive-through kreeg voor een 'unsafe release'.

Daarna was het verzet gebroken en kon Müller zonder tegenstand naar de finish rijden, waarbij hij uiteindelijk bijna 15 seconden voorsprong op de nummer twee, de #88 AKKA ASP Mercedes-AMG, overhield. Haupt Racing Team eindigde de race als derde, voor de twee WRT Audi's. Jeroen Bleekemolen eindigde met de Rowe Racing Porsche als achtste.

DBWP0178
De concurrentie is in geen velden of wegen te bekennen

In de Silver Cup werd tot de laatste meter gevochten, waarbij uiteindelijk de winst naar de Garage 59 Aston Martin van Andrew Watson, Valentin Hasse-Clot en James Pull ging. Pull versloeg op de streep de Barwell Motorsport Lamborghini met startnummer 78. Het verschil tussen Pull en Kujala in de Lamborghini was na zes uur racen slechts 0,242s. Madpanda Motorsport eindigde als derde in de klasse, terwijl de WRT Audi van onder andere Rik Breukers al na 12 ronden uit de race lag.

 PH 7865
Een overwinning voor Aston Martin in de Silver Cup

Orange1 FFF Racing ging er in Pro-Am met de zege vandoor. Phil Keen ging met nog iets minder dan een half uur te gaan de Herberth Motorsport Porsche voorbij en zag de Herberth Porsche vervolgens ook nog een late pit stop maken. Hierdoor was de voorsprong van de Orange1 FFF Racing Lamborghini uiteindelijk 44 seconden. AKKA ASP eindigde als derde in de klasse. De Nederlanders eindigden net buiten de prijzen. Remon Vos eindigde met de Ram Racing Mercedes-AMG als vierde, Niek Hommerson werd vijfde met de AF Corse Ferrari. In AM ging de overwinning naar Sainteloc Racing, dat met de #26 Audi de enige deelnemer was in de klasse.

DBWP9577
De Orange1 FFF Racing Lamborghini was het sterkste in de Pro-Am klasse.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet