V8 Supercars

V8 Supercars: SVG geeft Whincup de ruimte op Townsville. SVG-2 McLaughlin-1

Twee overwinningen voor SVG ofwel Shane van Gisbergen die op Townsville dit weekend twee overwinningen behaalde. Zijn eerste seizoensoverwinning dit jaar en tevens de 200e voor het team van Triple Eight Red Bull Team Holden. Een inhaalmanoeuvre op Scott McLaughlin, in de allerlaatste wedstrijd,waarvan tevens SVG's teamgenoot Jamie Whincup profiteerde kon op weinig enthousiasme van DJR Team Penske rekenen. Alhoewel het voor Triple Eight Red Bull Team Holden gewoon als perfect teamwork omschreven kon worden.


2020 Pass
Fair of niet fair? Maar zo hielp SVG zijn teamgenoot Jamie Whincup aan een tweede plek in de finale vandaag. Teamwork heet zoiets toch?

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske/Tickford/Kelly Racing/PR

SVG geeft Whincup de ruimte op Townsville. SVG-2 McLaughlin-1
Een neutralisatie in de slotfase van de laatste wedstrijd op Townsville creëerde een thriller in de allerlaatste ronden. Een touché van Anton de Pasquale met de muur werd de sleutel tot een thriller. Scott McLauglin bevond zich nog op P1 met daarachter Todd Hazelwood en Jamie Whincup.

2020 Thriller
Als vanouds zorgde SVG weer voor een thriller.


Gedurende deze fase bevond SVG zich nog in negende positie nadat hij kort daarvoor vier banden had laten wisselen. Hazelwood had eerder in de wedstrijd vier banden gewisseld terwijl McLaughlin al in de zevende ronden drie verse banden aan had laten brengen. Daardoor moest Scott bij de herstart in de 31e ronde al erg defensief rijden en over een seconde voorsprong op Hazelwood beschikte met daarachter Whincup.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet