IndyCar

Indycar: Pole voor Takuma Sato en Will Power. VeeKay 14e en 18e

Indy 500 winnaar Takuma Sato kwalificeerde zich voor de tweede Indycar-wedstrijd op Gateway vanavond op pole. Voor VeeKay die zich als één van de eersten voor de Bommarito Automotive Group mocht kwalificeren zat er niet meer dan een 14e en een 18e plek in. Vanavond vertrekt de Nederlander als veertiende en morgen als 18e.

Pole Sitter Will Power

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar/ Team Penske

Pole voor Takuma Sato en Will Power. VeeKay 14e en 18e.
Voor de eerste wedstrijd vandaag kwalificeerde "Rocket Rinus" zich op Gateway als 14e. Voor de wedstrijd morgen start de Nederlander als 18e. Wederom een unieke kwalificatiemodus waarbij de tweede afgelegde kwalificatieronde de startafstelling voor R2 bepaalde. Voor vandaag is de volgorde op Gateway Power, O'Ward en Dixon. Op zondag bestaat de Top 3 op de grid uit Takuma Sato, Josef Newgarden en Will Power.

Overigens behaalde Will Power vandaag zelfs zijn 59e Indycar pole. Zijn teamgenoot Josef Newgarden start morgen overigens als zesde in R2
Voor VeeKay die in zijn eerste ronde overigens bloedsnel was zat er niet meer dan een 14e en 18e startplek in. Nog erger verging het Zach Veach en Graham Rahal. Veach was even loose in zijn openingsronde maar wist machtig te corrigeren. Een laatste en een 17e plek waren het resultaat.Voor Graham Rahal werd het vanwege grip problemen een zeer slechte kwalificatie. Hij start in beide wedstrijden als laatste.  De Top 7 voor beide wedstrijden op Gateway is als volgt.

2020 VeeKay Bommirto 500
VeeKay start tweemaal in het middenveld dit weekend.

Race 1
1. Power 2. O'Ward 3. Dixon 4. Ericsson 5. Sato 6. Newgarden 7. Harve
Race 2
1. Sato 2. Newgarden 3. Power 4. O'Ward 5.Harvey 6. Dixon 7.Ericsson

Grid 1

Grid 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet