NASCAR

NASCAR: Chase Briscoe wint R2 doubleheader Dover

Met alle aandacht op de Indy 500 en de ongelukkige timing van de tweede Xfinity-wedstrijd op Dover kwam de berichtgeving hierover eigenlijk een beetje in de verdrukking. Maar wij willen deze wedstrijd zeker niet onvermeld laten. Achteraf was het voor SHR een goede dag met Chase Briscoe als winnaar.


2020 Chase Briscoe
Winnaar Chase Briscoe.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Chase Briscoe wint R2 doubleheader Dover
Tijdens de wedstrijd op zaterdag had SHR-coureur Chase Briscoe zijn auto beschadigd en moest voor de tweede wedstrijd achteraan starten. Toch had de SHR-rijder hier een goed gevoel over.

Chase Briscoe: "Zodra het licht op groen ging was die auto eigenlijk al fantastisch goed. En het is natuurlijk ook geen geheim dat we nog al gefrustreerd met onszelf waren omdat we gewoon aan het begin van het jaar niet over de snelheid beschikten. Ik vertelde mijn vrouw dat ik na gisteren zo kwaad was dat ik wel moest winnen. Een bevestiging van het SHR-Team. Ze komen met een reserve-auto die zelfs beter is dan de originele wedstrijdauto. En het is natuurlijk ontzettend cool om hiermee te winnen. Eerlijk gezegd was hij beter dan onze eerste keuze. Wij hadden al vijf maanden niets meer gewonnen maar het voelde als vijf jaar aan. We gaan nu terugkomen op het punt waar we in het begin van het jaar waren. Eerlijk gezegd was dit wel de meest dominante auto die we dit jaar gehad hebben. Hopelijk kunnen we deze lijn voortzetten.

Briscoe versloeg Ross Chastain met een voorsprong van ruim 2.463 secs. Na de laatste pitstopcyclus ging Briscoe aan de Kaulig Chevrolet voorbij. Austin Cindric eindigde in de Penske Ford Mustang als derde.

Ross Chastain won het eerste wedstrijdsegment en Briscoe het tweede. Watermeloenenkweker Chastain grapte: " Als we winnen, winnen we er veel en met zijn segmentoverwinning behaalde hij zijn eerste playoff punten dit seizoen." Overigens is hij al de achtste generatie landbouwer in de familie en de vierde generatie watermeloenenkweker.

2020 Ross Chastain Watermeloenenkweker Ross Chastain racet eigenlijk voor zijn plezier. En niet bepaald slecht.

Uitslag
1. Chase Briscoe Ford 200 ronden
2. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
3. Austin Cindric Ford 200 ronden
4. Brandon Jones Toyota 200 ronden
5. Daniel Hemric Chevrolet 200 ronden
6. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
7. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
9. Riley Herbst Toyota 200 ronden
10. Brett Moffitt Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet