Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: András Király wint opnieuw na geweldige spektakel vol positiewisselingen

RBN 5996

Een volledige eerste rij voor de Johan Kraan Motorsport coureurs met Milan Teekens op pole en Maxime Oosten naast hem. De twee jonge rijders maakten gisteren indruk in de kwalificatie door de twee snelste tijden te rijden, goed voor de eerste startrij voor de tweede race van de Mazda MX-5 Cup tijdens de Zandvoort Superprix. Vanochtend kwam de van de negende plaats gestarte Maxime Oosten slechts 0.019 seconde te kort op winnaar András Király. Kijken wat de twee tieners in race twee gaan presteren. De concurrentie is gewaarschuwd.


Tekst en foto's: PR


 S4A2889De twee rijder vooraan zijn goed weg, maar Marcel Dekker vanaf de derde startplaats nog beter. Milan Teekens pakt de kop, maar Oosten laat zich verrassen door Dekker. Teekens weet in de tweede ronde een aanval van Marcel Dekker af te slaan in de Tarzanbocht. András Király is ontketend, passeert Maxime Oosten en pakt daarmee de derde plaats. Veteraan Marcel Dekker passeert koploper Teekens en er vormt zich een treintje van vier koplopers, dat ronden lang de blikken op zich weet te richten.

Nieuwkomer Jerome Greenhalg laat zich door zijn achterwielen inhalen en spint, om helemaal achteraan de strijd weer in te gaan. Maxime Oosten herpakt zich en weet ten koste van Király in Bocht 10 de derde plaats weer terug te pakken. Het is ontzettend spannend vooraan. Vier auto's binnen één seconde, met daarachter op enige afstand Melvin de Groot die afrekent met de Belg Filip Wojtowics.

   S4A2930

Vooraan blijven vier Mazda's als aan een touwtje hun ronden rijden. Milan Teekens weet de druk zo op te voeren dat Marcel Dekker in de Mastersbocht moet zwichten voor de dadendrang van de tiener. Het is stuivertje wisselen aan de leiding, want Dekker passeert Teekens die op zijn beurt gelijk een bocht verder weer kop pakt.

Ook achterin zorgt een drietal rijders voor de nodige spanning. Veel positiewisselingen tussen Jerome Greenhalgh, Robin Greenhalgh en Dick van Elk. Jerome Greenhalgh spint van alle opwinding in het grind van Bocht 10, met een plaatselijke gele vlag als gevolg.

   S4A2934

Bij het strijdende viertal vooraan wisselen opnieuw András Király en Maxime Oosten van positie. Daarachter Melvin de Groot, en op enige achterstand Dirk Warmerdam en Berry van Elk. Filip Wojtowics is teruggezakt naar een achtste positie en wordt gevolgd door Pim van Riet, John Hoogland, Melvin van Dam en Job Rappange.

   S4A2902

Marcel Dekker pakt veel meer snelheid buitenom in de Slotemakerbocht en verrast daarmee koploper Milan Teekens, die daar zo van schrikt dat hij niet alleen de eerste plaats verliest maar terugzakt achter Maxime Oosten naar de vierde plaats. Het zit nog allemaal superdicht bij elkaar. Het is nu de beurt aan Király om de druk op te voeren. Hij passeert Dekker in de Gerlachbocht. Dekker pikt dit echter niet en herstelt zijn koppositie. Er gebeurt zoveel vooraan dat je ogen en tekst te kort komt om de spanning in de race weer te geven.

   MGL8477

In de laatste ronde pakt András Király bij uitkomen Tarzanbocht weer de leiding en wint deze waanzinnige race met 0.054 seconde voorsprong op Marcel Dekker. Maxime Oosten wordt derde voor Milan Teekens. Melvin de Groot komt op de vijfde positie nog heel dichtbij. Er hoeven niet zo veel wagens mee te doen om tot een waanzinnig spannende race te komen. De top vier en ook de rijders in de rest van het veld zorgden voor een fantastisch spektakel, met respect voor elkaars materiaal, en zo hoort het ook. Absolute reclame voor de autosport!

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet