Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Dylan Derdaele wint tweede race. Rik Koen beste Nederlander op plaats twee

 MGL8143

De startopstelling voor de tweede wedstrijd is gewoon de volgorde van de kwalificatie van gisteren. De snelste Nederlander Laurens de Wit start vooraan in de linkerrij. In de rechterrij start de snelste Belgische rijder Dylan Derdaele. Rik Koen en Kenny Herremans beginnen vanaf de tweede rij. De winnaar van de eerste race van vanochtend Colin Caresani gaat vanaf de zevende positie vertrekken.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

 S4A2506


Laurens de Wit is het snelste weg. Dylan Derdaele probeert in de Gerlachbocht de Nederlander te passeren. Zij aan zij naar de kombocht van de Hugenholtz. De Wit gaat echter als eerste de Hunserug op. Colin Caresani pakt wat zand mee de Hunserug op en weet zich nog niet te verbeteren.

Dante Rappange krijgt bij het aanremmen voor de Hans Ernst-bocht een klein tikje van Philippe Huart. De jonge rijder gaat linksaf de vangrail in, maar kan de strijd vervolgen om voor een check de pits te bezoeken. Een olievlag wordt gezwaaid vanwege losliggende onderdelen op de baan. Na afloop van de race krijgt Huart hiervoor een tijdstraf van 20 seconden.
   S4A2585

De Nederland-België strijd tussen De Wit en Derdaele is heftig aan de kop van het veld. Zij aan zij strijden zij door de Tarzanbocht. Rik Koen ligt op een derde plaats, gevolgd door Kenny Herremans en Tomas de Backer. Colin Caresani maakt een plaats goed ten koste van Philippe Huart.

Laurens de Wit verliest zijn leidende positie door een foutje uitkomend Hans Ernst-bocht en tikt de rail licht aan, maar kan op een vijfde plaats de strijd vervolgen. Daar komt hij echter direct onder flinke druk te staan van Caresani. Derdaele neemt na het terugvallen van De Wit de kop over met op korte afstand Rik Koen, die moet vrezen voor de oprukkende Kenny Herremans.

 S4A2553

Colin Caresani weet Laurens de Wit in te halen voor plaats vijf. Belle Rappange krijgt drie seconden tijdstraf vanwege een verkeerde startpositie. Broer Dante rijdt na zijn contact met de rail rond met een loszittende achterbumper, die er even later vanaf valt en gelukkig op een ongevaarlijke plek blijft liggen.


 MGL8172

Rik Koen snoept elke ronde wat van zijn achterstand af van Derdeale, die zich echter herpakt en pareert met een aantal snelle ronden. Het duo Caresani en De Wit op plaats vijf en zes komt dichterbij Tomas de Backer. Dit drietal knokt om elke meter.

Dylan Derdaele rijdt een foutloze wedstrijd en pakt de overwinning voor Rik Koen en Kenny Herremans. Caresani en De Wit verschalken Tomas de Backer in de slotfase en eindigen als vierde en vijfde. De Backer wordt zesde, gevolgd door Philippe Huart en Jules Grouwels. Milan de Laet en Nathan Vanspringel maken de top 10 compleet. Huart valt door zijn straf terug naar p14.
   S4A2658
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet