NASCAR

NASCAR: Justin Allgaier wint R1 Xfinity doubleheader Dover

Na het 20 wedstrijden zonder overwinningen gesteld te moeten hebben stond Justin Allgaier vandaag eindelijk weer eens in Winner's Circle. Met zijn zege behaalde de 34-jarige coureur tevens een plek in de Xfinity playoffs.

2020 Allgaier
Eindelijk weer eens een overwinning voor Justin Allgaier. Het werd overigens wel tijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Justin Allgaier wint R1 Xfinity doubleheader Dover
Vooral in het tweede wedstrijdgedeelte was Allgaier met zijn JR Motorsports Chevrolet uitermate sterk. In de 200 ronden tellende wedstrijd reed Allgaier er uiteindelijk 120 op kop waarvan overigens de laatste 50.

Justin Allgaier: "De laatste 18-24 maanden waren krankzinnig. Gewoon trots op onze jongens en de houding die zij hebben. Wat een dag en wat een auto. In het begin zaten we er niet echt bij maar crewchief Jason Burdett leverde geweldig werk om te komen van waar we moesten zijn."

Voor Allgaier betekende het de zesde achtereenvolgende wedstrijd op Dover waarin hij als derde of hoger eindigde. Met een voorsprong van 1.977 secs. versloeg Allgaier Austin Cindric die in zeven achtereenvolgende wedstrijden eigenlijk op jacht was naar zijn zesde overwinning. Allgaier verhinderde dat vandaag. Voor Allgaier betekende het overigens zijn 20e Xfinity-overwinning.

Duel Allgaier Cindric
Prachtig duel tussen Justin Allgaier en Austin Cindric.

Penske-coureur Austin Cindric won het eerste wedstrijdsegment. Austin Cindric: " Het was een fantastisch gevecht met Allgaier. Hij had dit echt hard nodig." Geen doughnuts vandaag omdat Allgaier zijn motor ook voor de tweede wedstrijd morgen nog nodig heeft. Alleen wat "high fives"met zijn crew. Voor de tweede wedstrijd morgen start men met een omgedraaide gridvolgorde.

Pech voor Chase Briscoe en Brandon Jones. Briscoe spinde en raakte de muur aan de binnenkant van de backstretch met nog 14 ronden te gaan in het tweede wedstrijdsegment. Brandon Jones zag een vijfde plek in rook opgaan nadat hij met nog 37 ronden te gaan spinde. Hij kwam niet verder dan een 16e plek.De uitspraak van de dag kwam van Ross Chastain ''De auto van Austin Cindric was vandaag een normale auto en niet zo'n superheld auto''.

2020 Allgair High Five High five tussen de mannen van JR Motorsport en Justin Allgaier.


Uitslag Drydene 200
1. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
2. Austin Cindric Ford 200 ronden
3. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
4. Noah Gragson Chevrolet 200 ronden
5. Harrison Burton Toyota 200 ronden
6. Riley Herbst Toyota 200 ronden
7. Jeb Burton Chevrolet 200 ronden
8. Justin Haley Chevrolet 200 ronden
9. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
10. Chase Briscoe Ford 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet