Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup: Beste startpositie voor Milan Teekens in tweede race. Pole voor Melvin de Groot in race 1

3G6A7024

De jeugd heeft de toekomst. Dat blijkt tijdens de kwalificatie in de Mazda MX-5 Cup, want de beste startplaats is voor Milan Teekens, met naast hem teamgenoot Maxime Oosten, de junior-kampioen van 2019.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

De startopstelling voor de eerste race wordt opgesteld op basis van de snelste ronde van iedere rijder tijdens de kwalificatie, waarbij de eerste tien plaatsen omgekeerd worden. De startopstelling van de tweede race wordt opgesteld op basis van de snelste ronde van iedere rijder tijdens de kwalificatie.

 S4A1445-2

Vrije training
Voordat de regen kwam profiteerde routenier Pim van Riet optimaal van het nog droge wegdek, hij reed de snelste tijd in de vrije training van vanochtend. Van Riet zou het vorige seizoen al enkele wedstrijden meedoen, maar verschoof deze plannen dit naar dit weekend. "Ik heb al getest op Circuit Zolder en dat ging heel lekker. Ik vind het een fijne auto, prima wegligging en nog snel ook." Marcel Dekker, vorig seizoen de eerste kampioen van de Mazda MX-5 Cup, reed vanochtend naar de tweede tijd, vlak voor de ervaren cupracer Melvin de Groot.

Kwalificatie
De jonge Milan Teekens start de kwalificatie veelbelovend door in de beginfase de snelste tijd te verbeteren van regerend kampioen Marcel Dekker. Ook Johan Kraan Motorsport teamgenoot Maxime Oosten is sneller dan de ervaren Dekker, die één ronde later beide jonkies weer terug verwijst naar de tweede en derde plaats.

 S4A1381

Maxime Oosten is in goede doen en met nog negen minuten te gaan pakt hij de koppositie over. András Király komt pas in de slotfase op de baan en mengt zich in de top vijf. Vooraan verdringt Milan Teekens Marcel Dekker voor de tweede positie, om even later ook af te rekenen met zijn vriend en teamgenoot Maxime Oosten.

 S4A1548

De beide rijders, die vorig seizoen samen nog een equipe vormden in de Supercar Challenge, zijn de snelsten op de baan. Met nog twee minuten te gaan gaat Marcel Dekker weer de baan op voor een ultieme poging om zich te verbeteren, maar dat lukt niet. De jeugd heeft de toekomst in de Mazda MX-5 Cup met Teekens als snelste voor teamgenoot Oosten.

Opvallend zijn de 9de en 10de plaats voor de ervaren rijders Pim van Riet en Melvin de Groot, die er in de vrije training nog zo goed bij zaten. Het levert hen echter wel de eerste startrij op in de eerste race, waarin De Groot vanaf pole mag aanvangen met naast hem Van Riet.

 S4A1452

Teekens en Oosten mogen dus in de tweede race vanaf de eerste startrij beginnen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet