Sportscars

Sportscars: Rebellion Racing snelste in vrije trainingen op Spa

1 REBELLION RACING CHE Re

Rebellion Racing heeft in aanloop de kwalificatie voor de Total 6 Hours of Spa-Francorchamps de snelste tijden genoteerd. Op het zeven kilometer lange circuit in de Ardenne was de Rebellion R13 de Toyota TS050s de baas. 

Na drie vrije trainingen (een op donderdag en twee op vrijdag) staat de Rebellion R13 met startnummer 1 bovenaan. Gustavo Menezes was het snelste met een 1m59.605s in de derde vrije training.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR
 
De afsluitende training werd voortijdig afgebroken nadat op het circuit putdeksels los kwamen. 

Achter de Rebellion was Mike Conway de snelste Toyota-rijder. Conway was met de nummer 7 Toyota echter bijna een halve seconde langzamer dan Menezes. Kazuki Nakajima was de snelste rijder in de tweede Toyota, 0.046s achter Conway. ByKolles Racing Team volgde drie seconden als vierde, waarbij moet worden opgemerkt dat Bruno Spengler nog niet sneller ging dan 2m04.959s.

29 RACING TEAM NEDERLAND
De nummer 1 in de LMP2 klasse en de nummer 4 in LMGTE Am in de laatste trainingIn LMP2 wist Racing Team Nederland de snelste tijd te noteren. De schade die was opgelopen nadat Frits van Eerd in de tweede vrije training van de baan was gegaan, was op tijd gerepareerd en in de laatste vrije training zette Giedo van der Garde een 2m03.170s op de klokken, slechts een halve seconde langzamer dan de ByKolles-auto. Job van Uitert reed tot nu toe de vijfde tijd in het veld van 27 LMP2-rijders. Thomas Laurent (Signatech Alpine), Paul di Resta (United Autosports) en Anthony Davidson (JOTA) zetten de tweede, derde en vierde tijd neer. Ho-Pin Tung's zette in de tweede sessie zijn snelste trainingstijd neer, goed voor de 15e plek in de klasse.

92 PORSCHE GT TEAM DEU
De Porsche van Christensen en Estre was in de derde training extreem snel

Michael Christensen was de snelste man in GTE. De Porsche-rijder reed in de laatste training een 2m14.558 en bleef daarmee Maxime Martin 0.120s voor. Dat de Porsche 911 RSR met startnummer 92 snel is blijkt uit het feit dat Kevin Estre met dezelfde auto de derde tijd noteerde. Nicki Thiim was met de Aston Martin #95 vierde, voor Alessandro Pier Guid in de AF Corse Ferrari. Jeroen Bleekemolen kwam in de Team Project 1 Porsche tot een tijd van 2m19.443. De Nederlander is daarmee 23e van alle GTE AM-rijders. Later vandaag wordt er op Spa gekwalificeerd voor de race van morgenmiddag.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet