GT

GT: Nederlandse successen bij GT4 European Series op Misano

3S3A2175
Het sterkste team van het weekend beloonde zichzelf maar één keer

Het Misano World Circuit was dit weekeinde het decor voor de tweede ronde van de GT4 European Series. Voor het tweede opeenvolgende raceweekend kwam het door SRO Motorsports Group georganiseerde GT4-kampioenschap in Italië in actie, dit keer met 19 in plaats van 17 auto's. Algemene overwinningen waren er niet voor Nederlandse deelnemers, maar toch gaan er de nodige trofeeën mee terug naar Nederland. Het Franse AGS Events bleek dit weekend echter voor iedereen een maatje te groot

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: SRO Motorsports Group / Chris Schotanus
 
Het Franse AGS Events debuteerde twee weken geleden op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola in de GT4 European Series en drukte tijdens het tweede weekend in Misano zijn stempel op de wedstrijden. Het leverde de Franse rijders Valentin-Hasse Clot en Theo Nouet echter maar een overwinning op, in de tweede wedstrijd van het weekend op zondagmorgen.

0P4A4458
Winst op zaterdag voor NM Racing Team na een fout bij het Franse AGS Events
 
Zaterdag leek er geen vuiltje aan de lucht voor AGS Events. Na tweederde van de race aan de leiding te hebben gelegen viel de Aston Martin Vantage AMR GT4 plots stil, waardoor het Spaanse NM Racing Team de leiding cadeau kreeg. Het presentje werd door Xavier Lloveras en Lluc Ibanez met beide handen aangegrepen. Na afloop van de wedstrijd bleken beide auto's van AGS Events zonder brandstof zijn komen te staan als gevolg van een menselijke fout.
 
Met de juiste hoeveelheid brandstof in de Aston Martin waren Hasse-Clot en Nouet vervolgens op zondag een klasse apart. Bij het uitgaan van de lampen pakte Hasse-Clot de leiding om vervolgens een dermate groot gat naar de concurrentie te slaan dat teamgenoot Nouet de wedstrijd na de verplichte rijderswissel naar eigen zeggen simpel kon uitrijden en zo AGS Events en de Aston Martin Vantage AMR GT4 de eerste zege in de GT4 European Series bezorgde.

3S3A0994
Rappange en Nabuurs vochten zich twee keer naar het podium op Misano
 
Zowel op zaterdag als op zondag stonden Jop Rappange, Thijmen Nabuurs en Bas Schouten op het podium. Zaterdagmiddag eindigde Schouten met zijn RN Vision STS teamgenoot Gabriele Piana als tweede achter de winnende Mercedes en voor de V8 Racing Chevrolet Camaro van Nabuurs en Rappange, op zondag wist Nabuurs met een mooie inhaalbeweging Schouten te verslaan. Schouten wist vervolgens zelf in de laatste ronde zijn derde plaats succesvol te verdedigen.

3S3A1348 1
Bas Schouten mocht opnieuw twee keer een trofee in ontvangst nemen
 
Mark van der Aa en Koen Bogaerts, die net als Rappange, Nabuurs en teamgenoot Schouten in de Silver Cup uitkomen, behaalden een vierde en een zesde plaats in de klasse. Schouten gaat na twee meetings aan de leiding in het kampioenschap, Nabuurs en Rappange zijn derde en Van der Aa/Bogaerts zijn na dit weekend vijfde.

3S3A0794
Koen Bogaerts en Mark van der Aa grepen op zaterdag net naast het podium
 
In de Pro-Am klasse kon Kay van Berlo zijn podium finish uit Imola niet herhalen. Op zaterdag was een vierde plaats het hoogst haalbare en in de race van zondag haalde de Selleslagh Racing Team Mercedes-AMG de finish niet. Overwinningen waren er in de Pro-Am klasse voor de Porsches van het Duitse Allied-Racing.

3S3A1871
Een minder weekend voor Kay van Berlo. Vierde op zaterdag, DNF op zondag
  
Een andere Mercedes-AMG van het Belgische team was meer succesvol. Bob Herber, die pas net voor het weekend werd bevestigd bij Selleslagh Racing Team, versloeg in zijn eentje twee keer de volledige concurrentie in de Am-klasse. De Nederlander komt daardoor met stip binnen op plek vier in de titelstrijd in de Am-categorie.

3S3A1371
Bob Herber kwam, zag en overwon...twee keer. 

UITSLAGEN GT4 EUROPEAN SERIES MISANO
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet