NASCAR

NASCAR: Austin Cindric wint Xfinity Road America

Bliksemstralen, crashes, restarts konden Austin Cindric niet van zijn vierde seizoenszege op Road America weerhouden. Overigens was de Henry 180 was de eerste Xfinity wedstrijd sinds de Coronauitbraak begin maart waarin bezoekers weer werden toegelaten.

2020 Cindric Henry 180 leiding

Austin Cindric nam kort voor het slot definitief de leiding in zijn Penske Mustang.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Cindric wint Xfinity Road America
Cindric maakte drie jaar geleden zijn debuut in de Xfinity-series en eindigde met een voorsprong van ruim 1.318 secs op A.J.Allmendinger als eerste. Bij het vallen van de witte vlag greep Cindric voor de laatste maal de leiding en stond die niet meer af. SHR-coureur Chase Briscoe eindigde als derde gevolgd door Kaz Grale en sportscar-coureur Andy Lally die het met een vijfde plek uitstekend deed.

In de 45 ronden tellende wedstrijd reed Cindric er maar liefst 19 aan de leiding. Ook in de 10 ronden openingsronden reed de Penske-coureur aan de leiding maar vanwege verschillende strategieën bleef hij gedurende lange tijd in het middenveld hangen. In het laatste wedstrijdsegment herstartte hij als zesde, haalde vijf auto's in en schoof op deze wijze door naar de kop.

Omdat er in de 39e ronde een deelnemer in de zandbak belandde moest er geneutraliseerd worden. Met uitzondering van vier deelnemers kwam eigenlijk vrijwel iedereen naar binnen. En vanwege de nieuwe regels die van kracht werden, kwamen al diegenen die een stop gemaakt hadden weer terug op de baan achter diegenen die niet naar binnen waren gegaan. Na de herstart in de 41e ronde moest er opnieuw geneutaliseerd worden omdat Justin Allgaier, die hier nog in 2017 won, en spinde hard tegen de buitenste muur.

In totaal telde de wedstrijd zeven neutralisaties. Een blew-up van Daniel Hamric zorgde al in de achtste ronde voor een neutralisatie. Vervolgens zorgden bliksemstralen voor een oponthoud van bijna 1,5 uur. Uiteindelijk won Justin Haley het eerste wedstrijdsegment. Het tweede kwam op naam van A.J. Allmendinger.Austin Cindric eindigde dit seizoen elfmaal in de Top5, leidt het kampioenschap en behaalde vier overwinningen.

Austin Cindric Henry 180 Winnaar Austin Cindric op Road America.

Uitslag Henry 180
1. Austin Cindric Ford 45 ronden
2. A.J. Allmendinger Chevrolet 45 ronden
3. Chase Briscoe Chevrolet 45 ronden
4. Kaz Grala Chevrolet 45 ronden
5. Andy Lally Chevrolet 45 ronden
6.Noah Gragson Chevrolet 45 ronden
7. Ross Chastain Chevrolet 35 ronden
8. Preston Pardus Chevrolet 45 ronden
9. Ryan Sieg Chevrolet 45 ronden
10. Michael Annett Chevrolet 45 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet