Formula Ford

Formule Ford 2007: Pastorelli geeft visitekaartje af (lang)

480_driemaal
En dat is drie, geeft Francesco Pastorelli na zijn hattrick aan.

Met een drievoudige overwinning als basis heeft Francesco Pastorelli zijn visitekaartje voor het Formule Ford seizoen 2007 afgegeven. Met zijn Mygale SJ07, aangedreven door de nieuwe Duratec-motor, was hij is alle races de concurrentie te snel af. En voor wie dacht dat Michel Florie zonder al te veel problemen de Zetec-klasse op zijn naam zou schrijven, gooiden met name Auke Genemans en Liroy Stuart duidelijk roet in het eten. Eten waar Michel dit weekend weinig van moest hebben omdat hij zichtbaar last had van darmproblemen.

Tekst: Jakob Dekker
Fotografie: Gerrie Hoekstra, Tim Böhme, Boudewijn Pieters

480_rij_fordjes

Buitenlandse rijders
De verwachtingen waren hoog gespannen. Ook dit jaar is er sprake van veel nieuwe gezichten binnen de Nederlandse Formule Ford. Maar het zijn zeker niet alleen landgenoten die aan de competitie deelnemen.

480_svensson

De Belg John Svensson kennen we al langer evenals zijn landgenoot Sylvain Haverland. Nieuw zijn dit jaar de namen van Anders Krohn uit Noorwegen, uitkomend voor het team van Henk Vuik Jr. Terwijl de Deen Nils Vestergard de overstap uit de internationale karting maakte en dit jaar uitkomt met de nieuwe Duratec. De Fransman Pierre Buret was wel aangekondigd maar verscheen niet aan de start evenals de Duitser Anton Hahnekamm.
Een team dat eveneens ontbrak was dat van de Stichting Bos Racing Team, dit omdat de rijders verplichtingen elders hadden.

480_dejo_monteurs

Daarentegen mochten wel de beide eenzitters van Dejo Racing verwelkomt worden. Mede door de inspanningen van de organisatie achter de Formule Ford bleek het mogelijk om op woensdag te besluiten de bolides voor Dennis Veltman en Jeroen de Jong flink op te poetsen en raceklaar te maken voor de drie races in dit eerste weekend.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet