GT

GT: Overtuigende WRT zege in ADAC GT Masters Lausitzring

Een volledig Belgische overwinning in de ADAC GT Masters. Met een tijd van 1.21.318 behaalde Dries Vanthoor de pole voor de tweede wedstrijd op de Lausitzring. De combinatie Dries Vanthoor/Charles Weerts behaalde een overtuigende GT Masters zege. Voor Charles Weerts die ooit in het F4 pakket van de GT Masters begon betekende het zijn allereerste GT-overwinning.

2020 WRT
Overtuigende overwinning van WRT met Dries Vanthoor/Charles Weerts.


Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Overtuigende WRT zege in ADAC GT Masters Lausitzring
Een volledig Belgische overwinning in de ADAC GT Masters op de Lausitzring. In het verleden behaalden Maxime Martin en het team van Mühlner Motorsport hier overwinning, maar een volledig niet Duits pakket mag zeker een novum in de geschiedenis van de ADAC GT Masters genoemd worden Direct na de start nam polesitter Dries Vanthoor direct de leiding voor de TOKsport WRT Mercedes van Maro Engel en de Precote Herberth Porsche van Sven Müller. Daarachter volgden Mies,Engelhart, Perrera, Van der Linde, Jahn, Bortolotti en Götz. Schothorst 19e en Langeveld 24e.

De Brit Nick Yelloly raakte in de zesde ronde achterop het circuit en was met zijn Schubert BMW M6 GT3 de eerste uitvaller. Amper twee ronden later moest merkgenoot Jens Klingmann in de MRS BMW M6 GT3 eveneens met een technisch probleem de strijd staken.

2020 WRT Pitstop
Sterk optreden van TOKsport WRT dit weekend.

Daarna vielen er in de kopgroep gedurende lange tijd weinig veranderingen te noteren. Met 34,49 secs. ging de pitwindow open en de TOKsport HRT Mercedes van Maro Engel kwam als eerste naar binnen. De snelle stop leverde voor helaas geen voordeel op. Met exact 26,38 secs. op de klok kwam Dries Vanthoor in leidende positie en gaf over aan Charles Weerts die kort daarop met een safetycarfase geconfronteerd werd. De Bentley van Christian Schöll was na een touché met de AMG Mercedes GT3 van Schütz Motorsport met Marvin Dienst aan het stuur in het grind beland. Nadat Schöll door de DMSB Staffel bevrijd was, duurde het even voordat de Oostenrijker zijn versnelling wist te vinden en de wedstrijd hervat kon worden.

Daarna nam de 19-jarige Weerts opnieuw de leiding en reed met een voorsprong van ruim 3.8 secs. op de TOKsport WRT Mercedes AMG GT3 zijn allereerste ADAC GT Masters-overwinning tegemoet. Daarachter eindigde de Precote Herberth Porsche 911 GT3 R van de combinatie Robert Renauer/Sven Müller als derde. Overigens een zeldzaam in de ADAC GT Masters dat de Top 3 uit de kwalificatie in deze volgorde over de streep komt.

2020 WRT zege WRT zette vandaag de toon.

In de 30e ronde en met nog 18.15 minuten te gaan vertrok de safetycar definitief van de baan. Met het aanstormende veld moest de BWT Mücke Motorsport van Igor Walilko enorm vele plek maak en bijna het gehele veld aan zich voorbij moeten laten trekken. Daarna volgde er nog een fel duel tussen de beide Audi's van Rutronic Racing en Montaplast by Land Autosport met Patric Niederhauser en Karl Luis Schramm aan het stuur. Door een spin in de allerlaatste ronde verspeelde de Spanjaard Albert Balboa Costa een Top 5 klassering. De gestrande GRT Grasser Lamborghini rijder werd uiteindelijk nog als 27e geklasseerd.

Met een achtste plek behaalde de combinatie Indy Dontje/Maximilian Götz voor de tweede maal een Top 10 klassering dit weekend. Voor de combinatie Steijn Schothorst/Tim Zimmermann zit er met de Lamborghini Huracan GT3 niet meer dan een 19e plek algemeen in en voor Niels Langeveld moest samen met Robert Paul zijn eerste GT3 wedstrijd met een 21e plek afsluiten.

2020 Indy Dontje 1
Tweemaal Top 10 voor Indy Dontje dit weekend.

Uitslag(Top 10 43 ronden)
1. Dries Vanthoor/Charles Weerts – Team WRT – Audi R8 LMS GT3
2. Maro Engel/Luca Stolz – Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3
3. Sven Müller/Robert Renauer – Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
4. Christian Engelhart/Michael Ammermüller – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R
5. Kelvin van der Linde/Patric Niederhauser – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3
6. Christopher Mies/Kim Luis Schramm – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
7. Mirko Bortolotti/Rolf Ineichen – Team WRT – Audi R8 LMS GT3
8. Maximilian Götz/Indy Dontje – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
9. Daniel Keilwitz/Jimmy Eriksson – Zakspeed BKK Mobil Oil Racing – Mercedes-AMG GT3
10. Raffaele Marciello/Philip Ellis – HTP-Winward Motorsport – Mercedes-AMG GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet