Formule 1

Formule 1: Sergio Pérez test positief, uitgesloten van deelname aan GP Engeland

perez2

Sergio Pérez is positief getest op COVID-19 en is daardoor uitgesloten van deelname aan de GP van Engeland van komend weekend. De Mexicaan werd eerder al als 'twijfelachtig' getest, maar blijkt nu daadwerkelijk het virus onder de leden te hebben. Zijn team Racing Point moet nog een vervanger aanwijzen, maar Mercedes-reserve Esteban Gutiérrez is de eerste die in aanmerking komt. Ook de meer ervaren oud-Force India-coureur Nico Hülkenberg is in beeld.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: BWT Racing Point F1 Team

De bevestiging van de positieve test kwam op donderdagavond rond een uur of negen. Pérez had eerder op de dag present moeten zijn op de persconferentie, maar liet verstek gaan. Volgens de strenge COVID19-procedure van de FIA gaat er nu een contactonderzoek van start. De teamleden met wie Pérez de afgelopen dagen nauw samenwerkte, zijn inmiddels ook geïsoleerd. Al het F1-personeel in de paddock wordt elke vijf dagen getest.

Pérez voelde zich al niet opperbest tijdens de GP van Hongarije, maar of dat verband houdt met de huidige diagnose is de vraag. De race op de Hungaroring werd al 12 dagen geleden verreden.

perez3

De kans dat Pérez kan meedoen aan de tweede GP op Silverstone is nihil. Als hij vanaf nu 14 dagen in quarantaine moet, zal hij de jubileum-GP zeker missen. Ook is het maar de vraag of zijn quarantaine op tijd is afgelopen om op donderdag 13 augustus klaar te staan in Barcelona.

Een vervanger van Pérez is nog niet aangewezen. Racing Point maakt gebruik van de reservecoureurs van Mercedes, Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez. De keus zou op de landgenoot van Pérez kunnen vallen, aangezien Vandoorne in Berlijn is om zich voor te bereiden voor de zes Formule E-races die daar vanaf volgende week worden verreden. Ook Nico Hülkenberg kwam in de loop van de avond in beeld. De Duitser die jarenlang voor het team reed toen het nog als Force India door het leven ging, heeft veel recentere F1-ervaring dan Gutiérrez.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet