NASCAR

NASCAR: Brandon Jones verslaat Austin Cindric in spannende Xfinity finale Kansas

Austin Cindric beschikte eigenlijk vrijwel de gehele wedstrijd over een dominante auto in Kansas een reed in de 175 ronden tellende leiding er maar liefst 131 aan de leiding maar verloor de wedstrijd in een dragrace naar de finishlijn in de allerlaatste ronden van JGR-coureur Brandon Jones.

2020 Start Kansas
Start in Kansas van een mooie wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/ Toyota Racing USA

Brandon Jones verslaat Austin Cindric in spannende Xfinity finale Kansas
Bij een tweede herstartpoging aan het slot van de wedstrijd passeerde Jones Penske-coureur Cindric definitief. De droom van Cindric om vier achtereenvolgende Xfinity-overwinningen te behalen spatte daarmee volledig uiteen. Voor Jones betekende het zijn derde overwinning in de Xfinity-series. Eerder dit jaar won hij in Phoenix en eveneens in Kansas vorig jaar. Dat hij als één van de weinigen ook in de Truck Series afgelopen week in actie kwam, heeft zeker aan deze overwinning bijgedragen is Jones overtuigd.

2020 Austin Cindric actie
Dominant maar geen vierde achtereenvolgende overwinning voor Austin Cindric.

Harrison Burton was eveneens in de running voor een eindoverwinning maar ook die droom spatte uiteen. Burton beschikte over flinke voorsprong op Austin Cindric toen de wedstrijd drie ronden voor het einde geneutraliseerd werd. Bijna iedereen ging direct naar binnen maar het banden wisselen bij Burton geschiedde iets trager dan bij de concurrentie en moest na de herstart maar weer zien om positie goed te maken.

2020 Sieg Cindric Chastain Ryan Sieg, Austin Cindric en Ross Chastain stijden in de slotfase om de kop in Kansas

Na de herstart bleef Burton achter Ryan Sieg hangen, en die bevond zich nog op oude banden, en kreeg bij de eerste herstart niet echt de kans om voor de zege te gaan. Hij kreeg een tweede kans bij de allerlaatste herstart maar vond echter nooit zijn momentum om de leiding terug te veroveren.

2020 Harrison Burton
Ook Harrison Burton zat dichtbij de overwinning dit keer.

De gok van Ryan Sieg om niet voor nieuwe banden te opteren pakte goed uit. "We hadden nogal moeite met de herstarts. Bij de eerste ging het fout en bij de tweede wist ik vol te houden. Het was een goede beslissing. Eigenlijk hadden we 10e of 11e moeten worden.
Vanaf de tweede startrij nam Cindric al vrij snel de leiding en lag in het 40 ronden durende segment er ruim 30 op kop en schreef dit evenals het tweede op zijn naam.

Brandon Jones: "Bij dit soort wedstrijden zitten we er altijd bij en laten ons niet gek maken. Wij blijven gewoon doorgaan met het aanbrengen van veranderingen. Ik denk dat mijn feedback erg goed was. Ik voel mij helemaal op nu maar de hitte speelde ook een grote rol. Het zijn drie lange dagen geweest." Van de vier NASCAR wedstrijden nam Jones er aan drie deel. In Texas eindigde hij als zevende. En in de vier races die daar aan vooraf gingen zag hij het zwart geblokt niet.


2020 Brandon Jones 1
Derde Xfinity-zege voor Brandon Jones en de tweede dit seizoen.

Uitslag Kansas Lottery 250
1. Brandon Jones Toyota 175 ronden
2. Austin Cindric Ford 175 ronden
3. Harrison Burton Toyota 175 ronden
4. Ryan Sieg Chevrolet 175 ronden
5. Ross Chastain Chevrolet 175 ronden
6. Justin Haley Chevrolet 175 ronden
7. Daniel Hemric Chevrolet 175 ronden
8. Michael Annett Chevrolet 175 ronden
9. Riley Herbst Toyota 175 ronden
10. Justin Allgaier Chevrolet 175 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet