Formule 3

Richard Verschoor voor de zesde keer op rij in de punten bij FIA Formule 3

RVerschoor Hungaroring.01

Richard Verschoor heeft op de Hungaroring met een vierde en vijfde plaats opnieuw kostbare punten gescoord in het FIA Formule 3 Kampioenschap. Daarmee is het 19-jarige TeamNL-talent in alle zes de tot nu toe verreden wedstrijden in de punten geëindigd. In de eerste wedstrijd van het weekend wist de voor MP Motorsport uitkomende Nederlander op te klimmen van plek acht naar vier, om in de onder uiterst natte omstandigheden verreden tweede race ten opzichte van zijn startpositie twee plekken winst te boeken en als vijfde te worden geklasseerd. "Ik had het hele weekend niet de grip en daarmee het gevoel dat je onder deze omstandigheden nodig hebt. Dan moet je tevreden zijn met de punten die je dan toch weer scoort", blikte Verschoor terug.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

Na twee ronden op de Red Bull Ring verplaatste het FIA Formule 3-circus zich voor ronde drie naar de Hungaroring. Op het bochtige Hongaarse circuit is inhalen erg lastig en daarom is een goede startpositie extra belangrijk. TeamNL-talent Richard Verschoor kon pas in de laatste minuten van de onder zeer natte omstandigheden verreden kwalificatie aanzetten om uiteindelijk de achtste tijd te laten noteren. De 19-jarige MP Motorsport-piloot was zowel verbaasd als tevreden. "De eerste set banden kreeg ik niet op temperatuur waardoor ik totaal geen grip had. Met de tweede set ging het gelukkig wel en kon ik van de laatste naar de achtste positie klimmen."

RVerschoor Hungaroring.04

Bij het begin van de eerste race was de baan nog altijd vochtig, maar het hele veld besloot toch om op slicks van start te gaan. Verschoor had daarbij de pech dat zijn startplek juist op het natste gedeelte van de baan was. De TeamNL-rijder wist echter in de eerste bocht een aantal voor zijn neus rondtollende auto's te ontwijken en bleef daardoor toch achtste. Na de eerste herstart wist Verschoor twee plaatsen te winnen om later in de race met mooie uitremacties op te rukken naar plek vier. Net op het moment dat de MP Motorsport-piloot de nummers twee en drie nog leek te kunnen gaan bedreigen, werden zijn banden minder en moest hij zelfs in de laatste ronde nog een plaats afstaan. Omdat de rijder die als derde eindigde na afloop een tijdstraf kreeg opgelegd, werd Verschoor toch als vierde geklasseerd. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet teleurgesteld was over het in de laatste ronde verliezen van die plek. Aan de andere kant zijn het weer belangrijke punten en was de snelheid goed", aldus Verschoor, die in race twee door de omgekeerde top tien van race één als zevende op de startopstelling mocht plaatsnemen.

RVerschoor Hungaroring.05

Op de zondag was het op de Hungaroring zo nat dat nu wel op regenbanden gereden moest worden. Vanaf zijn zevende startplek was Verschoor goed weg, koos vervolgens in de eerste bocht de juiste lijn en lag meteen vijfde. Hoewel de MP Motorsport-piloot geruime tijd de aansluiting hield met de rijders voor hem, kreeg hij het steeds moeilijker en zakte zelfs even naar plek zeven. Uiteindelijk wist Verschoor toch weer twee plaatsen te winnen en werd zo als vijfde geklasseerd. Daarmee eindigde Verschoor voor de zesde keer in zes races in de punten. "Het was een lastige race. De remmen deden het niet goed en dat werd gedurende de race alleen maar erger. Daarbij waren de banden ook niet top en dat gaf alles bij elkaar niet echt vertrouwen. Uiteindelijk was ik al blij dat ik mijn vijfde plaats kon behouden", blikte Verschoor op zijn lastige race terug. In het kampioenschap bezet de TeamNL-rijder met 45 punten en slechts 5 punten achterstand op de nummer twee de vijfde positie.

RVerschoor Hungaroring.02

De eveneens voor MP Motorsport uitkomende Nederlander Bent Viscaal startte de eerste race vanaf plek negen om na een paar mooie gevechten als vierde de finish te passeren. Net als Verschoor kreeg de 20-jarige rijder uit Albergen door de tijdstraf van een concurrent nog een plaatsje cadeau en pakte met een derde positie zijn eerste podium. Nog beter verging het Viscaal in race twee waarin hij zelfs de leiding wist te nemen. De MP Motorsport-piloot kreeg echter een tijdstraf van tien seconden opgelegd, en aangezien het veld achter de safetycar werd afgevlagd, duikelde hij naar de 17de positie.

RVerschoor Hungaroring.06
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet