NASCAR

NASCAR: Hattrick voor Austin Cindric in Xfinity Texas

Vrij onverwacht behaalde Austin Cindric, na Kentucky afgelopen week, zijn derde achtereenvolgende Xfinity-overwinning in Texas. Vorige week schreef Cindric twee wedstrijden op zijn naam en dit weekend kreeg hij de zege cadeau nadat winnaar Kyle Busch werd gediskwalificeerd.

2020 Annett Burton
Michael Annett en Jeb Burton nemen de kop bij de start in Texas.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Hattrick voor Austin Cindric in Xfinity Texas
Kyle Busch genoot niet lang van zijn 98e Xfinity overwinning. Minder dan een uur na de wedstrijd werd hem die weer ontnomen. De rijhoogte van zijn winnende Toyota Supra zou aan de linkerkant te laag geweest zijn waardoor de Joe Gibbs Racing werd gediskwalificeerd. Overigens hebben Busch en zijn team tot maandagmiddag de tijd om tegen deze beslissing in beroep te gaan. Busch werd naar de 37e plek teruggezet.

Austin Cindric: " Fantastisch om onze Mustang in Victory Lane te hebben. Het maakt niet uit hoe het gebeurt. Voor de punten fantastisch. Ik wil op de baan winnen en vandaag hadden wij een kans om dit te doen. Misschien deden we het niet zo goed als we het hadden moeten doen. Het enige dat telt is om met snelle auto's in kansrijke positie te rijden. Ik heb nu meer overwinningen op ovals dan op roadcourses en dit is natuurlijk mooi meegenomen."

Voor Chase Briscoe betekende het zijn vijfde achtereenvolgende Top 5 resultaat. Een vierde plek, tweemaal tweede en twee overwinningen. Justin Allgaier won beide wedstrijdsegmenten en heeft er dit seizoen nu zeven op zijn naam staan. Noah Gragson en Riley Herbst maakten al in de vijfde ronden contact waarbij laatstgenoemde als 36e werd gekwalificeerd.

2020 Austin Cindric Texas

Onverwachte Hattrick voor Austin Cindric in Texas.

Uitslag
1. Austin Cindric Ford 201 ronden
2. Chase Briscoe Ford 201 ronden
3. Justin Allgaier Chevrolet 201 ronden
4. Harrison Burton Toyota 201 ronden
5. Michael Annett Chevrolet 201 ronden
6. Jeb Burton Chevrolet 201 ronden
7. Brandon Jones Toyota 201 ronden
8. Justin Haley Toyota 201 ronden
9. Ross Chastain Chevrolet 201 ronden
10. Brandon Brown Chevrolet 201 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet