NASCAR

NASCAR: Chase Elliott wint All Star Race Bristol

Chase Elliott won op Bristol zijn allereerste All Star wedstrijd en 1 miljoen dollar. In de laatste zeven jaar kende de All Star wedstrijd zes nieuwe winnaars. Voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie waren er ongeveer 20.000 toeschouwers toegelaten. Van de laatste vier segmenten won Elliott er drie.

2020 Burnout Elliott
Mooie burnout van winnaar Chase Elliott in de Hendrick Motorsports Chevrolet

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Chase Elliott wint All Star Race Bristol
Op de 0.533 korte oval van Tennessee betekende het Elliott's eerste overwinning aldaar. Na Dale Earnhardt Sr en Dale Jr. is zijn Elliot Sr. en Elliott Jr. het tweede vader/zoon in de All Star Race wisten te winnen. Interessant genoeg won Bill Elliott in 1986 op de Atlanta Motor Speedway terwijl de overige wedstrijden sinds 1985 op Charlotte werden gehouden.

2020 All Star wedstrijd Openingsfase van de All Star Race.

Kyle Busch eindigde achter Elliott als tweede en had eigenlijk niets in huis om hem van de eerste plek te verdringen. Daarachter volgden Kevin Harvick, Brad Keselowski, Denny Hamlin en Ryan Blaney die het eerste segment op zijn naam schreef. Het verwachte vuurwerk tussen de verschillende deelnemers bleef uit. Alleen Michael McDowell stuurde Bubba Wallace in de openingsfase in de rondte waarbij laatstgenoemde direct werd uitgeschakeld.

2020 Harvick Elliott Blaney
Harvick, Elliott en Blaney in gevecht.

Het eerste wedstrijdsegment bestond uit 55 ronden terwijl de twee overige uit 35 ronden bestonden. En bij aanvang van het tweede segment waren Kevin Harvick en Chase Elliott weer als eersten terug op de baan. Al na één ronde moest er geneutraliseerd worden omdat Ryan Newman spinde terwijl Brandon Jones bestraft werd vanwege het feit dat er iemand van zijn crew te vroeg over de pitmuur was.

Voor het derde segment gingen Blaney en Elliott als eersten vanaf de eerste rij van start en laatstgenoemde zou de kop overigens niet meer afstaan.Het laatste segment bestaat traditioneel slechts uit 15 ronden. Elliott had een superstart terwijl Brad Keselowski vanaf de eerste startrij snel terugviel.Voor zowel de segmenten als de Showrace worden er geen kampioenschapspunten verdeeld.


2020 Elliot vlag
Winnaar Elliott een miljoen dollar rijker.


Uitslag All Star Race
1. Chase Elliott Chevrolet 140 ronden
2. Kyle Busch Toyota 140 ronden
3. Kevin Harvick Ford 140 ronden
4. Brad Keselowski Ford 140 ronden
5. Denny Hamlin Toyota 140 ronden
6. Ryan Blaney Ford 140 ronden
7. Joey Logano Ford 140 ronden
8. Alex Bowman Chevrolet 140 ronden
9. Aric Almirola Ford 140 ronden
10. Martin Truex Jr. Toyota 140 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet