Sportscars

Sportscars: Katherine Legge breekt been bij crash op Paul Ricard

50 Oreca 07 Gibson RICHAR

Katherine Legge heeft tijdens de officiële test van de European Le Mans Series op Circuit Paul Ricard haar linkeronderbeen gebroken. De Britse, uitkomend voor het Richard Mille Racing Team ging aan het einde van de ochtend bij het uitkomen van Signes van de baan en kwam daarbij hard in aanraking met de vangrail.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: European Le Mans Series / Jakob Ebrey
 
Op het moment van de crash had de Oreca 07 Gibson die Legge deelt met Tatiana Calderon en Sophia Flörsch de 13e tijd in een veld van in totaal 36 auto's. Om 11:39 ging het echter volledig fout voor Legge, die na haar crash door de veiligheidsteams van het Circuit Paul Ricard uit haar auto moest worden gehaald. Volgens de organisatie van de European Le Mans Series was Legge de hele tijd bij bewustzijn.

Tijdens een eerste check in het medisch centrum van het circuit in Le Castellet werden een gebroken linkeronderbeen en een gebroken rechterpolis geconstateerd. Daarop werd besloten Legge voor verder onderzoek per helikopter naar het Sainte-Anne Hospital Center in Toulon te vervoeren. De Amerikaanse coureur Andy Lally liet later op sociale media weten dat Legge haar pols niet heeft gebroken, maar gekneusd. Wel zou ze geopereerd moeten worden aan haar been.

Legge en Calderon zouden dit weekeinde deelnemen aan de 4 Uur van Le Castellet, de eerste race van de European Le Mans Series seizoen. Van Flörsch was al bekend dat ze de race zou moeten missen in verband met deelname aan het FIA Formule 3 Kampioenschap. Richard Mille Racing Team zal wel aan de start van de wedstrijd verschijnen, met de Braziliaan André Negrão als vervanger van Legge.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet