IndyCar

Indycar: Weer 8e tijd in zijn groep voor VeeKay op Elkart Lake. Pole voor O'Ward

Evenals gisteren mag Rinus VeeKay voor de tweede Indycar-wedstrijd op Elkhart Lake vanaf de achtste startrij vertrekken. De Nederlander kwam niet verder dan een achtste tijd. De pole ging naar het team van McLaren Arrow SP

Pat O Ward
Pat O'Ward op weg naar zijn eerste Indycarpole.

Weer achtste tijd in zijn groep voor VeeKay. Pole voor O'Ward
In tegenstelling tot gisteren ditmaal de kwalificatie in omgedraaide volgorde op Road America. De Japanner Takuma Sato domineerde gedurende lange tijd de A-Groep met daarachter Oliver Askew. Uiteindelijk was Andretti Autosport-coureur Colton Herta met een verrassende tijd van 1.44.9250. de snelste in de A-Groep.

In de B-Groep stond vrijwel iedereen met nog 5.46 minuten te gaan in de pitbox. Daarna ging men weer opnieuw op de baan. Met een tijd van 1.44.8971 pakte Pat O'Ward verrassend zijn allereerste Indycar-pole.

De voormalige IndyLights teamgenoten Pat O'Ward en Alex Palou mogen beiden voor de Rev Grand Prix Elkhart Lake straks voor de eerste maal in hun carriere vanaf de eerste startrij vertrekken. Evenals gisteren kwalificeerde Rinus VeeKay zich slechts achtste in zijn groep. (later meer)


A- Groep


Groep 2
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet