NASCAR

NASCAR: Crash Justin Allgaier Xfinity Kentucky. Eerste ovalzege Austin Cindric

Een zware crash in de allerlaatste ronde van de Shady Rays 300 betekende het einde voor meerdere deelnemers. JR Motorsports-coureur Justin Allgaier raakte tweemaal de muur en moest voor verdere evaluatie naar het ziekenhuis getransporteerd worden. Austin Cindric behaalde zijn allereerste ovalzege.

2020 Start
Start in een leeg colosseum of zoiets.....

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Crash Justin Allgaier Xfinity Kentucky. Eerste ovalzege Austin Cindric
JR Motorsports-coureur Justin Allgaier was in de allerlaatste met meerdere deelnemers in gevecht verwikkeld toen hij bij een crash betrokken raakte. Daarbij waren Timmy Hill en Ronnie Bassett Jr. betrokken. Die bleven ongedeerd maar Allgaier moest na evaluatie in het medisch centrum voor verder onderzoek naar het ziekenhuis getransporteerd worden. Allgaier gaf in eerste instantie aan dat hij OK was en kon op eigen kracht het veiligheidsnetje openen.

Wel moest zijn echtgenote kort daarna op de social media ingrijpen."Ik kan het nauwelijks geloven dat ik dit moet zeggen maar er circuleren geruchten en onjuiste tweets voor hetgeen waarvoor  j-allgaier nu wordt geëvalueerd. Als het niet uit het JRM kamp, mijzelf of een betrouwbare bron afkomstig is. Geloof het niet. Mensen zijn ongelofelijk walgelijk om deze geruchten op te starten." aldus Ashley Allgaier.

2020 Brandon Jones Kentucky
Brandon Jones kwam in de laatste drie wedstrijden tweemaal niet verder dan de eerste ronde.


Zege Austin Cindric
Sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie mocht Noah Gragson voor de vierde maal via loting vanaf pole vertrekken. Al voor de start waren er de nodige problemen. Anthony Alfredo had problemen met de stuurinrichting maar kon nog als elfde zijn startplek innemen. In de eerste ronde moest er vanwege een crash van Jeb Burton geneutraliseerd worden. Ook Brandon Jones was er bij betrokken.

In de laatste drie wedstrijden kwam Jones overigens tweemaal niet verder dan de eerste ronde. In de 15e ronde was er nog een competition caution. Het eerste wedstrijdsegment kwam op naam te staan van Noah Gragson, terwijl Cindric in zijn agressiviteit kort voor het vallen van de vlag naar de derde plek terugviel. Ook het tweede wedstrijdsegment kwam op naam van Gragson te staan terwijl Cindric als tweede eindigde.

Na de herstart ontspon zich een duel tussen Gragson, Cindric en Chase Briscoe, die overigens snel de aansluiting bij zijn concurrenten verloor. Vervolgens was Justin Haley loose zorgde ervoor dat Brandon Brown de muur raakte. Het betekende de vijfde neutralisatie in de wedstrijd. Haley kon onder neutralisatie gewoon verder gaan en liet in de pitlane, evenals Jeremy Clements slechts twee banden wisselen. De koplopers opteerden voor vier verse Goodyears.

2020 Kentucky laatste ronde
Een heftige allerlaatste ronde.

Met nog 39 ronden te gaan nam Cindric de leiding gevolgd door Justin Haley. Een crash in de 102e ronde tussen Ross Chastain en Brett Moffitt betekende de zesde neutralisatie van de dag. Moffitt wist overigens nog als tiende te eindigen. Colby Holward zorgde met een crash kort voor het einde voor de allerlaatste neutralisatie waardoor de wedstrijd verlengd moest worden.Bij de laatste herstart kreeg Austin Cindric een flinke push van Justin Allgaier waardoor hij Chase Briscoe kon passeren. Daarmee was de weg vrij voor Cindric's allereerste oval overwinning.

Winnaar Austin Cindric na afloop: "Het maak me niet uit of het dirt, oval of wat dan ook is. Het kan me niet schelen. Ik ben alleen maar verheugd dat deze Ford Mustang in Victory Lane staat. Het is zo competitief dit jaar. Het team heeft me al zoveel auto's gegeven die wedstrijden konden winnen."

2020 Winnaar Cindric
Winnaar Austin Cindric

Uitslag Shady Rays 300
1. Austin Cindric Ford 136 ronden
2. Riley Herbst Toyota 136 ronden
3. Ross Chastain Chevrolet 136 ronden
4. Chase Briscoe Ford 136 ronden
5. Michael Annett Chevrolet 136 ronden
6. Anthony Alfredo Chevrolet 136 ronden
7. Justin Haley Chevrolet 136 ronden
8. Kyle Weatherman Chevrolet 136 ronden
9. Ryan Sieg Chevrolet 136 ronden
10. Brett Moffitt Chevrolet 136 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet