Supercar Challenge

Groeten vanaf de testdag op Zandvoort. We mogen weer!

kunnen-los

Al wekenlang horen wij vanuit ons Zandvoortse redactiekantoor weer de activiteiten op het circuit. Langzamerhand worden de Corona maatregelen versoepeld en mogen er weer meer dingen georganiseerd worden. Altijd leuk om te kijken naar of mee te doen aan allerlei virtuele races, maar het echte werk blijft natuurlijk veel mooier. Afgelopen zaterdag organiseerde V-Max Racing Management een testdag op Circuit Zandvoort. 47 equipes, verdeeld over de Supercar Challenge, Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup schreven zich in, waarbij vele rijders (wederom) konden kennismaken met de aangepaste baan. Na bijna vier maanden werden de dartelende coureurs los gelaten in de Zandvoortse wei, waarbij toch een enkeling een beetje te overmoedig bleek.

Tekst en foto's: Gerrie Hoekstra

nieuw-pompstation


Na de Final 4 van begin maart waren we niet meer op het circuit geweest. Vanwege allerlei plaatselijke politieke discussies mocht de nieuwe toegangsweg vanaf de boulevard nog niet opengesteld worden. We kwamen dus via de oude ingang het circuit op gereden. Het paddock 1 pompstation is verplaatst en opnieuw opgebouwd langs de toegangsweg.
  futuristiche-gebouwen

Een futuristische VIP hospitality ruimte, met een prachtig uitzicht over het duinencircuit, doemt op vanaf een aarden wal in de Arie Luyendijkbocht.
 
podium

Er wordt gewerkt aan een gigantisch podium aan de binnenkant van de Kumho-bocht. Dat belooft veel goeds voor later.
 
trap

Het circuit is voorbereid op het aankomende seizoen.
 
corona

Ook de teams hadden hun voorzorgmaatregelingen genomen.
 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet