NASCAR

NASCAR: Kevin Harvick wint R1 double header Pocono

38 races moest Kevin Harvick op Pocono zonder overwinningen stellen. Afgelopen zaterdag kon de SHR-racer de eerste overwinning op deze baan aan zijn CV toevoegen. Alleen op de Kentucky Speedway heeft Harvick nog geen overwinning weten te boeken. Daar kwam hij in de MEN's Cup negenmaal aan de start. In totaal behaalde Harvick dit seizoen tot nu toe vier overwinningen.

2020 Pocono start Blaney Almirola
Ryan Blaney en Aric Almirola nemen de leiding bij de start van de eerste wedstrijd op Pocono.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Kevin Harvick wint R1 double header Pocono
Kevin Harvick behaalde op Pocono zijn vierde seizoensoverwinning voor het team van Stewart Haas Racing. Het duurde wel 38 wedstrijden voordat hij op deze baan een overwinning aan zijn CV kon toevoegen. In 38 starts eindigde hij in totaal 12 maal in de Top 5 hier. JGR-coureur Denny Hamlin eindigde als tweede. ''Wel mooi dat ik Pocono nu van de lijst kan schrappen" verklaarde Harvick na afloop.

Niet alleen de overwinning van Harvick was een première op dit circuit. Ook de double header die dit weekend op het programma staat is een novum. Vanwege problemen met het asfalt ging de wedstrijd op Pocono onder dreigende wolken van start. Het bleef echter droog.

Het eerste wedstrijdsegment van slechts 25 ronden kwam op naam van Joey Logano te staan nadat Ryan Blaney en Joey Logano hem naar voren gepusht hadden. Het tweede was met 52 ronden meer aanmerkelijk langer en dit kwam op naam te staan van Aric Almirola nadat Martin Truex Jr. strategisch gezien hier lang op kop lag. Kort voor beëindiging van dit segment zorgden Erik Jones(JGR Toyota) en Tyler Reddick( RCR Chevrolet) voor een zware crash tegen de pitmuur.

2020 Kevin Harvick Pocono 1 Eindelijk kon Kevin Harvick Pocono aan zijn CV toevoegen.

In het derde en laatste wedstrijdsegment reed Ryan Newman met een afwijkende strategie lang vooraan. Maar het leverde bij de laatste stop onder groen niet meer dan een 15e plek op. Aric Almirola lag eveneens vrij lang aan de leiding maar verspeelde zijn kansen door bij de allerlaatste stop voor vier nieuwe banden te opteren terwijl Harvick besloot om slechts twee banden te wisselen. Een snel oprukkende Denny Hamlin slaagde er niet in om Harvick van de overwinning af te houden en moet nog even op zijn 53e overwinning wachten.

2020 Bubba Wallace
Bubba Wallace in de Petty Enterprises Chevrolet leidt een groepje auto's.

Een goede wedstrijd van Christopher Bell met de Levine Toyota leverde een vierde plek op. Achter hem volgde Kyle Busch in de JGR-Toyota. Ford en Toyota-coureurs beheersten eigenlijk de volledige Top 10. Indycar-coureur James Davison werd bij zijn debuut op Pocono als 34e geklasseerd. Voor de wedstrijd van vandaag mag Ryan Preece vanaf pole vertrekken.

In tegenstelling tot Talladega afgelopen week waren er geen fans op Pocono. Op de tribunes had men 1250 virtuele fans gecreëerd. En 1250 kwam overeen met het aantal mijlen dat er dit weekend afgelegd wordt.Kevin Harvick twitterde na zijn overwinning: "Wilde dat jullie hier waren. Dit was minder opwindend."


Winnaar Kevin Harvick
Winnaar Kevin Harvick.

Uitslag
1. Kevin Harvick Ford 130 ronden
2. Denny Hamlin Toyota 130 ronden
3. Aric Almirola Ford 130 ronden
4. Christopher Bell Toyota 130 ronden
5. Kyle Busch Toyota 130 ronden
6. Martin Truex Jr. Toyota 130 ronden
7. Clint Bowyer Ford 130 ronden
8. Michael McDowell Ford 130 ronden
9. Brad Keselowski Ford 130 ronden
10. Chris Buescher Ford 130 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet