Diversen

Div: Clay wint Esports Pro Exhibition F1 op ‘nat’ Montreal

virtualgp-proexh-canada-5

Na George Russell in de F1 Virtual GP heeft nu ook een Williams gewonnen in de Esports Pro Exhibition-reeks die sinds Monaco aan de race met de F1-sterren voorafgaat. Shanaka Clay won zeer verrassend op een kletsnat Montreal dat deed denken aan de race van 2011, waarin Jenson Button een van de onwaarschijnlijkste GP-zeges uit de F1-geschiedenis boekte. Jarno Opmeer sleepte voor Alfa Romeo een vijfde plaats uit het vuur.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: F1 Virtual GP/screenshots

De race werd deze keer voorafgegaan door een zogenaamde 'one-shot qualifying', wat betekende dat de simracers één ronde hadden om hun tijd te zetten. Clay zette zijn Williams op pole, gevolgd door de Red Bull van Marcel Kiefer en de Racing Point van Lucas Blakely. Jarno Opmeer (Alfa Romeo) kwam op P7 terecht, Floris Wijers (Haas) op P10. Bono Huis (Mercedes) kwam helemaal achteraan te staan en verscheen niet aan de start.

virtualgp-proexh-canada-3

Clay leidde uiteindelijk van start tot finish, op weg naar zijn eerste overwinning in F1 Esports. Halverwege de wedstrijd was Brendon Leigh in de andere Mercedes de 'man on the move', door eerst Blakely en daarna Kiefer terug te zetten, alvorens op jacht te gaan naar Clay.

De ontknoping volgde drie ronden voor het einde toen een rij coureurs onder aanvoering van Opmeer naar binnen kwam voor intermediates en meteen zeer snelle tijden zetten. Dat bracht Leigh ertoe om een ronde later ook zijn banden te wisselen, maar het was te laat. Leigh vocht zich nog wel terug naar de derde plek, maar die kreeg hij vrij gelukkig in handen.

virtualgp-proexh-canada-4

Eerst reden Leigh en Kiefer na de hairpin tegen elkaar aan, waar Blakely van profiteerde. Vervolgens volgde voor Leigh ook nog contact met Josh Idowu (McLaren), een aanrijding die opnieuw het gunstigst voor Leigh uitviel. Opmeer profiteerde van die aanrijding door toch nog P5 te veroveren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet