Diversen

Div: Opmeer debuteert voor Alfa Romeo en wint meteen F1 Esports Pro Exhibition op Bakoe

esportsproexhb-bakoe-1

Jarno Opmeer heeft meteen zijn visitekaartje afgegeven nadat hij afgelopen week tekende voor het F1 Esports-team van Alfa Romeo. In een zinderend duel met Lucas Blakely (Force India) en David Tonizza (Ferrari) streek de Nederlander met de eer in de F1 Esports Pro Exhibition-race op Bakoe.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: F1 Virtual GP/screenshot

Opmeer pakte voor het eerst de kop in de negende ronde van de race, nadat hij vanaf de eerste rij was gestart. De eerste startpositie was voor Tonizza, nadat Blakely tot de laatste seconden de provisionele pole in handen had. In de race kwam vervolgens niemand anders kijken dan de top-drie.

Blakely en Opmeer passeerden Tonizza tijdens de pitstops, waarna de strijd per ronde in hevigheid toenam. Nadat Opmeer na negen ronden de leiding overnam, sloeg Blakely in de 11e ronde terug, totdat de ware apotheose in de laatste ronde losbarstte. Opmeer passeerde Blakely op weg naar de derde bocht van het circuit en kon daarna een gaatje slaan doordat Tonizza meteen in het gat dook dat Blakely had gelaten.

Doordat de Ferrari en de Force India het drie bochten lang met elkaar uitvochten, bouwde Opmeer een voorsprong van 1,4 seconden op, wat genoeg was om op het laatste rechte stuk buiten gevaar te zijn. Blakely slipstreamde alsnog langs Tonizza om de tweede plaats te terug te veroveren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet