NASCAR

NASCAR: A.J. Allmendinger zegeviert in Xfinity EchoPark 250 Atlanta

Een regen van tijdstraffen 35 ronden voor het einde leverde A.J. Allmendinger de vierde Xfinity-overwinning in zijn carriere op. Tevens betekende het de eerste op een oval voor de TV analyst die een part-time seizoen voor het team van Kaulig Racing afwerkt.2020 Atlanta Race
Start van de EchoPark 250 op een leeg Atlanta.

Tekst Willem J. Staat

Foto's NASCAR

A.J. Allmendinger zegeviert in Xfinity EchoPark 250 Atlanta
Voor A.J. Allmendinger betekende het zijn eerste overwinning in de Xfinity-series op de Roval van Charlotte eind vorig seizoen. Aan het eind van 2018 verloor A.J. Allmendinger ofwel "Dinger" zijn zitje in de Cup-series maar vond voor geselecteerde wedstrijden een zitje bij het team van Kaulig Racing. Hoewel Allmendinger als 30e aan de wedstrijd begon, wist hij zich snel nar de kopgroep op te werken en bevond zich eigenlijk bijna de gehele wedstrijd in de Top 10. Na de laatste neutralisatie van de dag ging de Top 3 volledig de mist in. Chase Briscoe, Austin Cindric en Justin Allgaier werden in de slotfase allen bestraft voor te snel rijden in de pitlane. Met nog 34 ronden te gaan kwam Allmendinger aan kop en stond die niet meer af.


2020 Briscoe
Tijdstraf voor Chase Briscoe.


Eigenlijk beschikte Austin Cindric over de beste en snelste auto en schreef de beide wedstrijdsegmenten op zijn naam. Vanwege zijn tijdstraf kwam hij niet verder dan een 16e plek. Allgaier kwam als zesde over de finish en Briscoe als negende.

Achter Allmendinger eindigde Noah Gragson als tweede en streek tevens nog eens even de U$ 100.000 Cash for the Dash Bonus op. Gragson kon niet echt een vuist tegen A.J. Allmendinger maken en moest met een tweede plek genoegen nemen. Noah Gragson: "Zijn ervaring heeft mij gewoon verslagen." De eerste woorden die "Dinger" na zijn overwinning zei waren: "Oh mijn God. Ik heb op een oval gewonnen. Vinden jullie het niet prachtig? Vooral in de long runs voelde mijn auto fantastisch aan.


2020 Allmendinger
Verdiende overwinning voor "Dinger" A.J. Allmendinger.

Uitslag Echo Park 250
1. A.J. Allmendinger Chevrolet 163 ronden
2. Noah Gragson Chevrolet 163 ronden
3. Justin Haley Chevrolet 163 ronden
4. Daniel Hemric Chevrolet 163 ronden
5. Harrison Burton Toyota 163 ronden
6. Justin Allgaier Chevrolet 163 ronden
7. Ross Chastain Chevrolet 163 ronden
8. Brandon Jones Toyota 163 ronden
9. Chase Briscoe Ford 163 ronden
10.Anthony Alfredo Chevrolet 163 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet