NASCAR

NASCAR: Noah Gragson wint na crash met teamgenoot Justin Allgaier

Na 300 ronden op 's werelds snelste halve mijl baan pakte Noah Gragson na contact met zijn teammaat Justin Allgaier de zege in de Cheddar 300 in Bristol. Vorig jaar eindigde Gragson op deze baan als negende. Voor Gragson betekende het zijn tweede seizoenszege.

20020 Noah Gragson Bristol
Noah Gragson op weg naar zijn tweede seizoensoverwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Noah Gragson wint na crash met teamgenoot Justin Allgaier
Na de touché met zijn teamgenoot bood Gragson direct zijn excuses aan. "Aan Justin biedt ik mijn excuses aan. Dit is niet de manier waarop ik wil racen. Het was een ijsbaan. Het was slipperig en glad. Ik ben doodop maar dit is Bristol"

Achter Gragson eindigde Chase Briscoe op drietienden als tweede. Achter hem volgden Brandon Jones, Harrison Burton en Myatt Snider. Thunder Valley zorgde weer voor close racing en de nodige neutralisaties. De eerste kwam al in de zesde ronde toen Ross Chastain met Austin Cindric contact maakte. Ook Michael Annett was erbij betrokken. In de 35e ronde volgde de eerste competition caution. In de 65e ronde kwam de laatste neutralisatie in het eerste segment nadat Joe Nemecheck wat brokstukken verloren had. Gragson ging in de 47e ronde aan Harrison Burton voorbij en wist het eerste wedstrijdsegment op zijn naam te schrijven. Gedurende de volgende 85 ronden waren er eveneens de nodige neutralisaties. Het tweede segment kwam op naam te staan van Justin Allgaier. Dertien ronden voor het einde kwam de voorlaatste neutralisatie toen Colby Howard met twee lekke banden in de muur verdween. Vijf ronden voor het einde kwam de laatste neutralisatie nadat Gragson met
Allgaier contact had gemaakt.

2020 Snider Burton Bristol
Myatt Snider in gevecht met Harrison Burton.


Deze wedstrijd was tevens een qualifier voor de z.g. Cash for the Dash voor de volgende wedstrijd op Atlanta waarvoor de eerste vier van Bristol zich kwalificeerden. Eén van deze vier rijders kan a.s. zaterdag een bonus van 100.000 U$ incasseren.

2020 Bristol winnaar
Noah Gragson kwalificeerde zich ook voor the Dash for Cash.

Uitslag Cheddar 300
1. Noah Gragson Chevrolet 300 rondne
2. Chase Briscoe Ford 300 ronden
3. Brandon Jones Toyota 300 ronden
4. Harrison Burton Toyota 300 ronden
5. Myatt Snider Chevrolet 300 ronden
6. Daniel Hemric Chevrolet 300 ronden
7. Brandon Brown Chevrolet 300 ronden
8. Jeremy Clements Chevrolet 300 ronden
9. Josh Williams Chevrolet 300 ronden
10. A.J. Allmendinger Chevrolet 300 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet