NASCAR

NASCAR: Elliott en Logano verspelen de zege op Bristol. Brad Keselowski slaat toe

In de afgelopen drie wedstrijden op Bristol was Penske-coureur Brad Keselowski tweemaal succesvol. Twee wedstrijden geleden een werd Chase Elliott in het zicht van de finish het slachtoffer van een blunderende Kyle Busch. Ditmaal ging Elliott echter zelf in het zicht van de finish de mist in.

2020 Start Bristol 1
Brad Keselowski wist zijn pole in Bristol in een overwinning te verzilveren.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NACAR

Elliott en Logano verspelen de zege op Bristol. Brad Keselowski slaat toe
Chase Elliott probeerde in het zicht van de finish de leiding opnieuw van Joey Logano terug te veroveren maar dit ging mis. Elliott was loose en drukte Logano tegen de muur waarbij beide rijders bijna tot stilstand kwamen en vele rijders konden passeren. Keselowski trok een lot uit de loterij toen een neutralisatie twee ronden voor het einde in zijn voordeel uitpakte. Brad Keselowski: "Het voelde aan alsof ik in Las Vegas was. Een slecht gevulde hand werd een gevulde woning. Wij bevonden ons in een positie om toe te slaan toen het nodig was. Joey en Chase raakten elkaar en ik weet ook niet wat de oorzaak was maar we konden toeslaan en nu sta ik in Victory Lane. In deze wereld is zoveel aan de hand en ik ben eigenlijk blij dat ik coureur ben. Er wordt zoveel gebeukt. Iedereen is gewoon te lang opgesloten geweest."

2020 Hamlin Elliott Almirola
Denny Hamlin. Chase Elliott en Aric Almirola gedurende lange tijd kanshebbers voor de eindzege.


Brad Keselowski is de eerste rijder die sinds het NASCAR seizoen weer is opgestart twee overwinningen in de Cup behaalde. Joey Logano en Chase Elliott staarden elkaar na afloop in parc fermé kortstondig. "Hij reed me ervan en bood zijn excuses aan. Ik moest zijn kinderachtige excuses accepteren."


2020 Elliott Logano 2 Chase Elliott(9) heeft Logano tegen de muur gedrukt ook al was het per ongeluk.

Elliott nam ditmaal de verantwoording. "Ik was "loose" en reed gewoon tegen hem aan." Met een tweede plek bezorgde Clint Bowyer Ford een dubbeloverwinning. De Stewart Haas-rijder beklaagde zich wel over het feit hoe dat de sfeer veranderd was. Bristol wordt ook wel de arena of het laatste grote Colosseum genoemd. Zeker omdat er plaats is voor meer dan 140.000 toeschouwers. Clint Bowyer: " Ik begin me zorgen te maken. Bij andere (kleine lokale red.)wedstrijden worden inmiddels toeschouwers toegelaten. Maar hier is het volkomen leeg. Je proeft het dan ook aan de sfeer. Nu is het Ok en snel naar huis gaan."

2020 Chase Eliott game over
De zegekansen van Elliott gingen in rook op.

Jimmie Johnson eindigde als derde en was eigenlijk wel een factor in de kopgroep op Bristol maar moet na 104 vruchteloze races nog steeds zonder overwinningen stellen.

2020 Logano Elliott
Joey Logano links en Chase Elliott rechts hebben na afloop het nodige met elkaar te bespreken.

JGR-coureur Denny Hamlin leek gedurende lange tijd een potentiële kanshebber voor de eindoverwinning maar een achterblijver werd zijn Waterloo. Elliott en Logano profiteerden onmiddellijk terwijl Hamlin na een confrontatie met de muur voor de 17e en laatste neutralisatie zorgde.Gedurende lange tijd was Ryan Blaney een factor en reed zelfs 60 ronden aan de leiding. Blaney ging iets te hoog, dwars en zijn voorkant werd er door Ty Dillon vanaf gereden. Voor beide rijders was het Game Over. Blaney: "Ik kwam op een glad gedeelte en dacht wel dat het OK was. Seconden later werd mijn auto verwoest. Maar dit hoort gewoon bij Bristol"

2020 Keselowski
Brad Keselowski lachende derde. Overigens hoopt Keselowski op contractverlenging bij Team Penske maar is ook met anderen in gesprek.

De JGR Toyotas van Kyle Busch en Erik Jones eindigden resp. als vierde en vijfde en zij behoorden tot de vele rijders die vanwege te snel rijden in de pitlane een tijdstraf opliepen maar toch weer snel de aansluiting wisten te vinden.In totaal waren er 17 neutralisaties waarvan twee voor z.g. competition cautions en beide wedstrijdsegmenten.

Uitslag Supermarket Heroes 500
1. Brad Keselowski Ford 500 ronden
2. Clint Bowyer Ford 500 ronden
3. Jimmie Johnson Chevrolet 500 ronden
4. Kyle Busch Toyota 500 ronden
5. Erik Jones Toyota 500 ronden
6. Austin Dillon Chevrolet 500 ronden
7. Kurt Busch Chevrolet 500 ronden
8. William Byron Chevrolet 500 ronden
9. Christopher Bell Toyota 500 ronden
10. Bubba Wallace Chevrolet 500 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet