NASCAR

NASCAR: Spectaculair optreden bezorgt Kyle Busch zege in Xfinity Charlotte

Een dag na de Coca Cola 600 vond de Alsco 300 van de Xfinity-series plaats. Ondanks een tijdstraf wist Kyle Busch Austin Cindric in een schitterend slotduel te verslaan. Voor Busch betekende het overigens zijn 97e Xfinity-zege terwijl Cindric als derde werd geklasseerd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

2020 Busch Cindric
Laatste herstart tussen Kyle Busch en Austin Cindric in Charlotte.

Spectaculair optreden bezorgt Kyle Busch zege in Xfinity Charlotte
In een verlengde wedstrijd had Austin Cindric(Ford Mustang) een schitterende herstart en ging aan de binnenkant aan de Toyota van Kyle Busch voorbij maar die gaf zich met het mes tussen de tanden absoluut niet gewonnen.

Kyle Busch: " Voor de herstart dacht ik dat de buitenkant de juiste positie was. Dit was het helaas niet. Ik geloof dat ik bij de herstarts niet meer zo goed ben." Overigens domineerde Busch bijna de gehele avond tot 38 ronden voor het einde toen hij bestraft werd voor te snel rijden in de pitlane. Busch die eerder beide wedstrijdsegmenten gewonnen had viel naar de tiende plek terug. Zes neutralisaties in de laatste 45 ronden hielpen Busch echter wel om weer aansluiting bij de koplopers te vinden. En Busch geeft het nooit op zoals we weten. Met nog tien ronden te gaan bevond Kyle zich weer op P1.

2020 Charlotte Spookwedstrijd op een spookcircuit met een spookceremonie. Anders kunnen we het niet omschrijven.

Bijna had Busch bij de laatste herstart de wedstrijd dus uit handen gegeven. Kyle Busch: " Ik was eigenlijk een beetje dat Cindric zo'n goede start had. Bij die herstart passeerde hij me en ik had zoiets van ik weet niet of ik dit nog terug kan krijgen." Maar tussen Turn 1 en 2 was Cindric een beetje "loose" en Busch pakte alsnog de leiding terug. Voor Busch betekende het tevens zijn negende zege in 27 Xfinity starts op Charlotte.

"Ahh" krijste Austin Cindric na afloop over de boordradio. "Om één van de besten in de business op oude banden te verslaan ging ik totaal niet van het gas af. Ik wilde zo dolgraag winnen" aldus Cindric. In totaal heeft Busch in totaal in de drie Top NASCAR series, MEN's Cup, Xfinity en de Truckseries 210 wedstrijden op zijn naam geschreven. Daniel Hemric eindigde als tweede. Ross Chastain en Justin Allgaier volgden in resp. vierde en vijfde positie. Hoewel Austin Cindric in de allerlaatste ronde de leiding verspeelde betekende het wel zijn derde Top 5 klassering dit seizoen. Daniel Hemric eindigde voor de zesde maal in zijn carrière als runner-up in het slotklassement. Ondanks de afwezigheid van publiek behield Busch zijn handelsmerk om een diepe buiging te maken. "Dan maar voor de camera's. Een beetje vreemd is het wel." Behalve de eindzege schreef Busch ook de beide wedstrijdsegmenten op zijn naam.

2020 Kyle Busch
Winnaar Kyle Busch in een verloren omgeving.

Uitslag Alsco 300
1. Kyle Busch Toyota 203 ronden
2. Daniel Hemric Chevrolet 203 ronden
3. Austin Cindric Ford 203 ronden
4. Ross Chastain Chevrolet 203 ronden
5. Justin Allgaier Chevrolet 203 ronden
6. Brett Moffitt Chevrolet 203 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 203 ronden
8. Brandon Brown Chevrolet 203 ronden
9. Harrison Burton Toyota 203 ronden
10. Noah Gragson Chevrolet 203 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet