GT

GT: Zandvoort terug op vernieuwde kalender SRO

BP-0779

Het leek er enige tijd op dat na de Formule 1 ook de GT World Challenge Europe en de GT4 European Series niet in actie zou komen op het vernieuwde Circuit Zandvoort, maar vandaag maakte SRO Motorsports Group een nieuwe datum bekend voor het optreden in de Zandvoortse duinen
.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto: Autosport.nl

Oorspronkelijk stond de Nederlandse ronde van de GT World Challenge Europe en de GT4 European Series op de kalender in het weekeinde van 26 t/m 28 juni, maar het coronavirus gooide roet in het eten. 

SRO liet in een eerder stadium weten het seizoen 2020 pas op zijn vroegst in juli aan te zullen vangen, waardoor het maar de vraag was of het vernieuwde circuit nog een plek zou krijgen op een gewijzigde kalender.

Vandaag presenteerde SRO na lang puzzelen en gesprekken met circuits, teams en lokale overheden de nieuwe kalender, met daarop Zandvoort op 26 en 27 september. Zowel de GT3 als GT4 auto's zullen dat weekeinde acte de présence geven. De Lamborghini Super Trofeo komt daarentegen niet in actie op Zandvoort.

FF-CUP-BE-0541
Ook de GT4 European Series keren terug op Zandvoort

SRO bevestigde ook dat de GT Sports Club Europe dit jaar geen apart kampioenschap zal zijn, maar deel zal uitmaken van het sprintkampioenschap. Hierdoor zullen op Zandvoort ook  de nieuwe GT2 auto's in actie mogen komen in de GT World Challenge Europe. Welke andere klassen er op Zandvoort te zien zijn, zal op een later moment bekend worden gemaakt.

De volledig gewijzigde kalender van de GT World Challenge Europe, GT4 European Series en GT Sports Club is als volgt. 

25-26 juli - Imola - (Endurance/GT4)
8-9 augustus - Misano (Sprint/GT4/GTSC)
5-6 september - Nürburgring (Endurance/GT4)
12-13 september - Magny-Cours (Endurance/GTSC)
26-27 september - Zandvoort (Sprint/GT4/GTSC)
10-11 oktober - Barcelona (Sprint/GTSC)
24-25 oktober - Spa (Endurance/GT4)
14-15 november - Paul Ricard (Endurance/GT4)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet