Formule 1

Formule 1: Carlos Sainz Jr tekent tweejarig contract bij Ferrari

sainz

Kort nadat McLaren liet weten dat het Daniel Ricciardo heeft gestrikt als de opvolger van Carlos Sainz Jr, heeft Ferrari officieel bekendgemaakt dat Sainz vanaf 2021 de teamgenoot wordt van Charles Leclerc. De Spanjaard tekende een tweejarig contract.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: McLaren Racing

Met zijn overstap naar Ferrari maakt Sainz alsnog zijn droom waar om voor een topteam uit te komen. Eerder legde de Spanjaard, die een van de succesvolste exponenten van het Red Bull-juniorprogramma was, het af tegen Max Verstappen in de race om een zitje bij het eerste team van Red Bull. Daarna werd hij ook bij Renault het kind van de rekening, omdat hij moest plaatsmaken voor weer een andere voormalige Red Bull-junior, Daniel Ricciardo.

Na deze teleurstellingen is Sainz nu eindelijk de eerste keus. Zijn sterke seizoen 2019 bij McLaren, waarin hij als zesde in het wereldkampioenschap eindigde en met gemak de 'tweede divisie' van de Formule 1 won, verhoogde danig zijn statuur in de F1-paddock, met als gevolg dat Ferrari hem nu voor twee jaar vastlegt naast Charles Leclerc.

Voor Ferrari lijkt Sainz een ideale keuze: wel vijf jaar ervaring, voldoende gerijpt om te kunnen omgaan met een positie naast primadonna Leclerc, maar nog jong en gretig genoeg om lang mee te gaan. Dat Ferrari de Spanjaard meteen een tweejarig contract voorschotelt – in plaats van de losse jaren die Valtteri Bottas steeds van Mercedes kreeg voorgeschoteld – maakt duidelijk dat de Italianen Sainz niet zomaar als een tussentijdse oplossing zien.

Sainz kan het nu op de baan weer rechtstreeks opnemen tegen de man aan wie destijds bij Red Bull de voorkeur werd gegeven. Hij zal er ongetwijfeld op zijn gebrand om het ongelijk van Christian Horner en Helmut Marko aan te tonen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet