Formule 1

Formule 1: McLaren bevestigt komst Ricciardo, bekendmaking Sainz bij Ferrari gauw verwacht


ricciardo

Nog voordat Ferrari de kans heeft gekregen om Carlos Sainz Jr officieel als tweede coureur voor 2021 en verder aan te kondigen, heeft McLaren al laten weten dat het Daniel Ricciardo als diens vervanger heeft gestrikt. Daarmee vallen de puzzelstukjes na het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari zeer snel op hun plek. Het wachten is nu op de volgende officiële bekendmakingen van Ferrari en Renault.


Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

Kort nadat gisteren de namen van Sainz en Ricciardo al de ronde deden als de meest voor de hand liggende kandidaten om Vettel in 2021 te vervangen, lekte het nieuws al uit dat de eerstgenoemde door Ferrari was weggelokt bij McLaren. De officiële bekendmaking van dat feit wordt later vandaag verwacht.

De overstap van Sainz leek slecht nieuws te zijn voor McLaren, dat daardoor zijn kopman kwijtraakte. Al snel werd echter duidelijk dat McLaren op zijn beurt krachtige maatregelen heeft genomen: het team uit Woking wist Daniel Ricciardo te strikken als de opvolger van Sainz.

Daarmee verlaat Ricciardo al na één jaar het team van Renault, waar hij zo vol goede moed aan een nieuwe toekomst begon. Waar Renault eerst met drie coureurs twee plaatsen moest vullen – Hülkenberg, Ocon en Ricciardo – daar zit de Franse fabrikant nu opeens met een gat.

ricciardo2

Het is vooralsnog onduidelijk wie Ricciardo opvolgt bij Renault, maar de geruchtenmolen draait inmiddels op volle toeren. Fernando Alonso, die in 2005 en '06 twee keer wereldkampioen werd met Renault, maar in zijn laatste F1-jaar voor McLaren-Renault ook kritiek had op de Renault-krachtbron, wordt in de wandelgangen flink naar voren geschoven. De wederzijdse socialmedia-uitingen van Alonso en Renault zinspelen ook op een hereniging. Mocht de Spaanse routinier de vervanger van Ricciardo worden, dan hoeft ook Renault geen traan te laten over het vertrek van zijn kopman.

Met het duo Ricciardo/Norris wordt McLaren in 2021 in ieder geval het F1-team met de meeste humor per vierkante meter – een groot contrast met de jaren waarin Ron Dennis de scepter over het team zwaaide.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet