Diversen

Div: Zhou terug bovenaan in F2 Virtual Racing op Barcelona, Nato wint sprintrace

virtualf2racing-barcelona1

Guanyu Zhou (Virtuosi) heeft na zijn virtuele F1-zege op het circuit van Bahrein nu ook zijn eerste F2-zege in het digitale circus te pakken. Op Barcelona versloeg de Chinese Renault-junior de vorige week zo dominante Arthur Leclerc (Prema), na een spannend duel dat met een stout tikje van Zhou eindigde. De spin van Leclerc Jr wierp hem terug naar de zesde plaats, waarna de Monegask in de voorlaatste ronde uitviel vanaf de tweede plaats. Norman Nato (Carlin) won de sprintrace na een wilde duik langs Louis Delétraz (Charouz).

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: F1 Virtual GP/screenshots

De F2-races op Barcelona verliepen volgens dezelfde afspraken als vorige week op Sakhir: mooi weer, geen schade, gelijke auto's, maar wel strenge track limits. 19 ronden in de hoofdrace, 5 ronden in de sprintrace, met nieuwkomers als Sophia Flörsch. Sebastian Montoya, Sean Gelael, Artem Markelov en Davide Valsecchi.

virtualf2racing-barcelona2

De dominante dubbele winnaar van vorige week, Arthur Leclerc, vertrok van pole, maar hij kreeg nu tegenstand van Zhou, de belangrijkste nieuwkomer in de virtuele F2-races. Zhou was al een ster gebleken in de Virtual GP, met een zege in Bahrein, en het was de verwachting dat hij degene zou zijn die het Leclerc moeilijk zou maken. Die verwachting kwam helemaal uit. Na de start lag Zhou nog even derde achter Nato, maar al gauw had de Chinees zich opgewerkt naar de tweede plaats.

Tot aan vlak voor de pitstops streden Leclerc en Zhou om elke meter, waarbij Zhou buitenom de Ferrari-junior passeerde, om vervolgens toch weer voorbijgestoken te worden. Twee bochten verder tikte Zhou tegen de versnellingsbak van Leclerc, die er hard afging, terugviel naar de zesde plaats en meteen maar de pits indook.

virtualf2racing-barcelona3

Na de pitstops lagen Atiken (Campos), Ilott (Virtuosi) en Olli Caldwell (Trident) tijdelijk vooraan, maar de drie hadden voor de alternatieve strategie gekozen. Nog voordat zij zelf hadden kunnen pitten, waren ze al voorbijgegaan door Zhou – eenzaam aan de leiding, onlangs een tijdstraf van drie seconden voor de touché – en daarna Nato, Rowland, Leclerc, Zendeli (Trident) en Drugovich voor MP Motorsport.

Vier ronden voor het einde spinde Nato zijn tweede plaats weg, waarna in de voorlaatste ronde Leclerc met pech naast de baan kwam te staan. Zo schoven Rowland en Zendeli door naar het podium, waarbij de laatstgenoemde de tweede plaats pakte, omdat ook Rowland een tijdstraf van drie seconden te verwerken kreeg. Nato werd vierde, gevolgd door Drugovich, Aitken en Delétraz.

virtualf2racing-barcelona4

In de sprintrace pakte Delétraz meteen de kop, voor Nato, Aitken, Theo Pourchaire (ART) en Drugovich. Vanaf de laatste plaats produceerde Leclerc een machtige openingsronde, door van de 20e naar de achtste plaats te klimmen. Vier ronden lang weerstond Delétraz de druk van Nato, totdat de Fransman aan het eind van het rechte stuk héél laat remde en bij de Zwitser binnendoor dook. Aitken bleef aan het slot net Zhou en Leclerc voor, die beiden Rowland waren gepasseerd.

virtualf2racing-barcelona5
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet