24H Series

24H Series: CREVENTIC organiseert op 13-14 november 12-uursrace in Zandvoort

200508 12H Zandvoort

De 24H SERIES powered by Hankook komt dit jaar in actie op het vernieuwde Circuit Zandvoort, waar op 13 en 14 november aanstaande een twaalf-uursrace verreden zal worden. Dat maakte Erik Weijers, chief sporting officer van Circuit Zandvoort, vrijdagavond bekend tijdens de online pubquiz van de 24H SERIES. Het evenement in november betekent voor de 24H SERIES de terugkeer naar Zandvoort, waar ook in de jaren 2014 tot en met 2016 geracet werd.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Screenshots Creventic

Oorspronkelijk had CREVENTIC voor het weekeinde medio november de 24-uursrace op het Circuit of The Americas in Austin, Texas als slotwedstrijd van de 24H SERIES Continents op het programma staan, maar dat weekeinde werd bezet door de verplaatsing van de Amerikaanse MotoGP-ronde op dezelfde locatie. Omdat Zandvoort nog opties had, ontstond hierdoor een mogelijkheid om de Hankook 12H ZANDVOORT in november nieuw leven in te blazen. Nog tijdens de uitzending van de pubquiz kwamen de eerste inschrijvingen van teams al binnen, waaronder die van Bas Koeten Racing.

200508 Screenshot MtC
AUTOSPORT.NL-redacteur Marcel ten Caat won de pubquiz van de 24H SERIES

De overwinning in de pubquiz, waarbij deelnemers in totaal 40 vragen rondom de 24H SERIES moesten beantwoorden, ging naar AUTOSPORT.NL-redacteur Marcel ten Caat, die onder het pseudoniem 'Stranger' niet minder dan 32395 punten wist te verzamelen. Daarmee eindigde hij voor een van de teams van Bas Koeten Racing, Jari BKR, en de Britse journalist Jake Kilshaw van de website Sportscar365.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet