Formule 1

Formule 1: Bijl valt voor GP van Canada

Bottas

De Grand Prix van Canada is de volgende F1-race in het seizoen 2020 die vanwege de coronacrisis niet op zijn oorspronkelijke datum kan worden verreden. De wedstrijd op het circuit van Montreal zou op 14 juni hebben plaatsgevonden. Door het uitstel wordt de GP van Frankrijk op 28 juni voorlopig de eerste race op de kalender.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Mercedes AMG Petronas F1

De bekendmaking van het uitstel van de GP van Canada liet relatief lang op zich wachten, zeker gezien het feit dat de GP van Azerbeidzjan slechts één week eerder zou worden verreden. De race in Bakoe werd op 23 maart al uitgesteld. De reden voor de late beslissing is dat Canada minder voorbereidingstijd nodig heeft voor zijn GP. De uiterste termijn daarvoor verstreek vandaag.

F1 CEO Chase Carey liet weten dat de FIA en de Formule 1 er alles aan zullen doen om een nieuwe datum voor de race te vinden. Mogelijk lukt dat in de buurt van de Amerikaanse en Mexicaanse GP's die eind oktober en begin november op de kalender staan.

De GP van Frankijk op 28 juni is nu de eerste race op de zwaargehavende kalender. Het circuit van Paul Ricard is niet alleen voor de Formule 1 voorlopig de openingsrace. Ook de ELMS hoopt zijn seizoen op Paul Ricard te openen, maar dan op 19 juli.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet