Diversen

Div: Norris wint Not the GP Veloce Versus

norris-versus-tiametmarduk

Lando Norris is de winnaar geworden van de #NotTheGP Versus, het nieuwste format in de virtuele Not the GP-serie van Veloce Esports. 16 coureurs namen het tegen elkaar op in rechtstreekse duels van één ronde. In de finale versloeg Norris zijn McLaren-'teamgenoot' Benjamin Daly, beter bekend als Tiametmarduk.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Veloce Esports/screenshot

Bij gebrek aan een virtueel stratencircuit van Hanoi werd dit weekend geracet op de circuits van Interlagos, Monza, Suzuka en Spa. In het 'linkerrijtje' van de shootouts traden onder meer David Schumacher, Ben Daly, Artem Markelov en Nicholas Latifi aan, in het rechterrijtje streden onder meer Lando Norris, Sacha Fenestraz, Esteban Gutiérrez en Stoffel Vandoorne.

Twee McLarens kwamen in de finale op Spa tegenover elkaar te staan, met Lando Norris in de ene en virtueel racer Ben Daly in de andere. Norris trok aan het langste eind met een uitremactie bij het ingaan van de Bus-Stop-chicane.

Het versus-concept van de Not The GP volgde op de Not the AusGP en Not the BahGP, die tijdens de vorige afgelaste GP-weekenden werden verreden. De Not the AusGP werd verreden over een halve raceafstand, de Not the BahGP werd gesplitst in twee wedstrijden van een kwart raceafstand. Onze landgenoot Jarno Opmeer werd tweede in 'Australië' en tweede en vierde in 'Bahrein'.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet