Diversen

Div: Guanyu Zhou oppermachtig naar zege in Virtual Bahrain GP

virtual-bahrain-gp-1

Renault-junior en F2-coureur Guanyu Zhou heeft met ruime voorsprong de Virtual Bahrain GP op zijn naam geschreven. De Chinees nam na drie ronden leiding over en kreeg na een vroege pitstop de leiding terug in de handen toen iedereen zijn banden had gewisseld. Maar liefst drie 'echte' coureurs bezetten de eerste drie plaatsen in de uitslag: Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Philipp Eng (Red Bull) complementeerden het podium.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: F1 Esports Virtual Grand Prix/screenshots

Het F1 Esports Virtual Grand Prix-veld dat onder de We Race-vlag reed, had voor een groot deel dezelfde samenstelling als in de eerder vanavond verreden dubbelrace van de #NotTheBahGP van Veloce Esports – maar dan zonder F1 Esports-specialisten zoals Dani Bereznay en Jarno Opmeer. Daardoor konden grote namen uit de F1, F2 en DTM de aandacht naar zich toe trekken.

Na een chaotische openingsronde had poleman Philipp Eng de leiding gehouden, maar na drie van de 14 ronden ging Zhou aan hem voorbij. Na de pitstops was de voorsprong van Zhou opgelopen naar negen seconden, waarna de Chinees de race rustig kon uitrijden. Eng kreeg in de slotfase Vandoorne achter zich aan en moest zich in de voorlaatste ronde gewonnen te geven.

virtual-bahrain-gp-2

Lando Norris (McLaren) had er in diezelfde slotfase vier 'echte' coureurs in de top-vier van kunnen maken, maar na een verbeten strijd met de Racing Point van Jimmy Broadbent legde Norris het in de laatste ronde alsnog af. Na zijn sterke optreden in de #NotTheBahGP finishte Nicholas Latifi (Williams) als zesde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet