Diversen

Div: Jarno Opmeer tweede en vierde in dubbele #NotTheBahGP

notthebahgp-1

F1 Esports-coureur Jarno Opmeer heeft opnieuw een podiumpositie veroverd in de virtuele #NotTheXxxGP-serie die vorige week in Australië van start ging en nu dus een vervolg heeft gekregen. Net als in het eerste raceweekend van het initiatief van Veloce Esports moest de Nederlandse Renault-coureur de Alfa van Dani Bereznay laten voorgaan. In de tweede race, ook over 14 ronden, met reversed grid werd Opmeer vierde. De zege ging daarin naar de Toro Rosso van Cem Bolukbasi, na een megastart vanaf de 16e plek op de grid.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Veloce Esports/screenshots


Net als in Australië reed er een grote schare F1- en oud-F1-coureurs mee, met Lando Norris als grootste ster, maar ook met Nico Hülkenberg, Stoffel Vandoorne en Esteban Gutiérrez. De grootste indruk maakte echter Williams-coureur Nicholas Latifi, die in de eerste race naar de vijfde plaats racete (en daarmee de beste was van de niet-sim-experts), waarna de Canadees ook in de tweede schitterde vanwege een fantastisch duel tot aan de meet met de Toro Rosso van 'aarava'.

notthebahgp-2

Ondanks zijn mooie resultaten was Opmeer niet tevreden over zijn optreden. Zijn antwoord was een welgemeend 'Nee! Niet gewonnen!' op de vraag wat hij vond van de twee avondraces op het virtuele circuit van Sakhir. 'In de eerste race zat ik vast achter een langzamere deelnemer en in de tweede race had ik voorvleugelschade.'

Later op de avond gaat de eerste wedstrijd van F1's eigen Esports-competitie van start: de Virtual Bahrein GP.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet