NASCAR

NASCAR: Rijzende Ford ster Chase Briscoe wint uitgestelde Xfinity Las Vegas

Stewart Haas Racing-coureur Chase Briscoe moest er een dag op wachten, maar zondag na de MEN's Cup-race pakte hij zijn eerste seizoensoverwinning in de Xfinity-wedstrijd die afgelopen zaterdag na 50 ronden afgebroken moest worden.

Ford dubbel
Slechts twee Fords in het 36 auto's tellende startveld maar die kaapten wel de ereposities weg.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Rijzende Ford ster Chase Briscoe wint uitgestelde Xfinity Las Vegas
Afgelopen weekend won Chase Briscoe voor de derde maal in zijn Xfinity-carrière. Bij Ford wordt er veel van hem verwacht. Briscoe reed zelfs met een kleurenschema dat een eerbetoon aan Carroll Shelby was. In totaal reed Briscoe 89 ronden aan de leiding.

Chase Briscoe: "Het is zo "cool" om met een Ford in Victory Lane te staan. Fantastisch om te winnen en ik denk dat er dit jaar nog wel meer komen." Penske-coureur Austin Cindric bezorgde met een tweede plek Ford een dubbeloverwinning. Cindric reed in totaal 41 ronden aan de leiding.

Austin Cindric: "Prachtig om voor Ford Performance een 1-2 te behalen. Het is natuurlijk fantastisch om tegen je beste vriend te racen, maar ik had het als hij je verslaat." Achter het Ford duo volgden de Chevrolets van Ryan Sieg en Noah Gragson die vorige week de openingswedstrijd in Daytona op zijn naam schreef.

Een spin van Myatt Snider na contact met Gragson zorgde 38 ronden voor het einde voor een neutralisatie waarbij vrijwel de gehele kopgroep van vers rubber voorzien werd. Briscoe kwam als eerste terug op de baan.

31 ronden voor het leiding nam Briscoe definitief de leiding en bouwde langzaam een kleine voorsprong op.Chase Briscoe: "Werkelijk een teamoverwinning. Onder daglicht waren we goed maar toen het donkerder werd was dit niet meer het geval. Goed om de Ford Performance Driving School in Victory Lane te hebben."

Cindric bevestigde na afloop dat track position een grote rol speelde. Austin Cindric: " Het helpt om vanaf P1 te starten maar toen het wat koeler werd was het toch iets minder en waren de veranderingen in de afstelling niet perfect. Een fantastische avond voor mijn MoneyLion Mustang. Prachtig om voor Ford een 1-2 te behalen."

2020 Chase Briscoe Overtuigende overwinning van Chase Briscoe in de "Shelby" Mustang.


Uitslag Boyd Gaming 300 Las Vegas
1. Chase Briscoe Ford 200 ronden
2. Austin Cindric Ford 200 ronden
3. Ryan Sieg Chevrolet 200 ronden
4. Norman Gragson Chevrolet 200 ronden
5. Harrison Burton Toyota 200 ronden
6. Brandon Jones Toyota 200 ronden
7. Michael Annett Chevrolet 200 ronden
8. Justin Allgaier Chevrolet 200 ronden
9. Riley Herbst Toyota 200 ronden
10. Ross Chastain Chevrolet 200 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet