NASCAR

NASCAR: Joey Logano wint Pennzoil 400 Las Vegas

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wist Penske-coureur Joey Logano de Pennzoil 400 in Las Vegas op zijn naam te schrijven. Logano won onder neutralisatie nadat in de allerlaatste ronde verschillende mensen crashten. Matt DiBenedetto en Ricky Stenhouse Jr. eindigden resp. als tweede en derde.

Logano Vegas
Tweede achtereenvolgende overwinning voor Joey Logano in de Pennzoil 400.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Joey Logano wint Pennzoil 400 Las Vegas
Een neutralisatie kort voor het einde leverde Logano eigenlijk de overwinning op. De Penske-rijder besloot door een miscommunicatie met zijn crewchief niet naar binnen te gaan terwijl zijn teamgenoot Ryan Blaney dit wel deed. Voor Logano betekende het zijn tweede achtereenvolgende overwinning in de Pennzoil 400. Ditmaal met crewchief Paul Wolfe. Overigens werkte Logano voor de tweede maal met Wolfe samen nadat men bij Penske Racing gedurende de wintermaanden enige veranderingen in de structuur van het team had aangebracht.

In de slotfase van de wedstrijd reed Logano ruim 49 ronden aan de leiding voordat hij die 12 ronden voor het einde aan Ryan Blaney moest afstaan. Een spin zes ronden voor het einde van Ross Chastain(die de geblesseerde Ryan Newman vervangt) beroofde Blaney eigenlijk van de overwinning. In tegenstelling tot Logano besloten Blaney, Harvick, Johhnson en Keselowski echter wel voor vers rubber naar binnen te gaan.

Met een shootout van nog amper twee ronden te gaan sprintte Logano eigenlijk naar de overwinning. Joey Logano: " De neutralisatie precies aan het einde van de wedstrijd was exact hetgeen dat wij nodig hadden. Het was natuurlijk een "big deal" om voordeel van "clean air" te hebben en ook nog eens de wedstrijd van je sponsor op je naam te schrijven. Clean air was precies hetgeen dat ik voor mijn banden nodig had. Ricky Stenhouse bezorgde mij een goede push en dit hielp wel een beetje."

Byron Elliott Gevecht om de segmentoverwinning tussen de Hendrick Motorsports teamgenoten William Byron en Joey Logano.

In totaal reed Logano ruim 54 ronden aan de leiding. Kevin Harvick en Chase Elliott reden elk ruim 92 en 70 ronden op kop waarbij Elliott overigens beide wedstrijdsegmenten op zijn naam wist te schrijven.

Achter Logano volgden Matt DiBenedetto en Ricky Stenhouse Jr. Beiden reden eigenlijk een perfecte wedstrijd. Na de Daytona 500 reed Stenhouse Jr.wederom een groot aantal ronden aan de leiding en DiBenedetto evenaarde wederom zijn beste eindresultaat in de MEN's Cup. Na het vertrek van Paul Menard bij het team van de Wood Brothers eind vorig jaar nam DiBenedetto diens plek in.

Geen kwalifcatie
Vanwege regen vond er in Las Vegas echter geen kwalificatie plaats. Normaal had Kyle Busch vanaf P1 moeten starten maar omdat JGR-Toyota niet door de technische keuring heenkwam moest Busch evenals zijn merkgenoten Denny Hamlin en Christopher Bell achteraan starten.

Laatstgenoemde reed een fraaie inhaalwedstrijd maar crashte helaas. Kort daarvoor had Bell even zijn enorm car control geventileerd door op het allerlaatste moment zijn auto op te vangen. De tweede maal was de Leavine Toyota-rijder echter minder fortuinlijk. Kyle Busch eindigde tenslotte als 14e terwijl Martin Truex Jr. na een klapband in de slotfase de muur schampte en niet verder dan een 20e plek kwam. Jimmie Johnson reed een opvallend sterke wedstrijd en eindigde als vijfde. Volgend week rijdt de NASCAR MEN's Cup op Fontana.

Neutralisatie Finish
Joey Logano wint onder neutralisatie in Las Vegas. De Penkse-coureur slaagt er al negende achtereenvolgende seizoenen in om minstens één of meer wedstrijden per jaar te winnen.

Uitslag Pennzoil 400 Las Vegas
1. Joey Logano Ford 267 ronden
2. Matt DiBenedetto Ford 267 ronden
3. Ricky Stenhouse Jr. Chevrolet 267 ronden
4. Austin Dillon Chevrolet 267 ronden
5. Jimmie Johnson Chevrolet 267 ronden
6. Bubba Wallace Chevrolet 267 ronden
7. Brad Keselowski Ford 267 ronden
8. Kevin Harvick Ford 267 ronden
9. Kyle Larson Chevrolet 267 ronden
10. Ty Dillon Chevrolet 267 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet