Sportscars

Sportscars: Leonard Hoogenboom en G-Drive winnen Asian Le Mans Series

AsianLeMans kampioenen

G-Drive Racing by Algarve heeft de titel in de Asian Le Mans Series gepakt. Het team van Leonard Hoogenboom, Roman Rusinov en James French wist in de afsluitende 4 uur van Buriram de tweede plaats te behalen en verzekerde zich daarmee van de titel. De overwinning in Thailand ging naar Thunderhead Carlin Racing.

Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat) en René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Hoogenboom en zijn teamgenoten wisten vooraf dat ze bij een overwinning van hun concurrenten ten minste als tweede moesten finishen. Tijdens de wedstrijd wisselden de twee teams maar liefst acht keer van positie. Hoogenboom wist tijdens zijn stint de leiding te nemen, maar uiteindelijk moest teamgenoot Rusinov zijn meerdere erkennen in Ben Barnicoat. Rusinov kwam met ruim 17 seconden achterstand als tweede over de streep en bezorgde zijn team daarmee de Asian Le Mans Series titel en een uitnodiging voor de 24 Uur van Le Mans. Eurasia Motorsport maakte als derde team nog aanspraak op de titel, maar in het laatste uur schoof Nick Foster de grindbak in door een lekke band. K2 Uchino Racing eindigde met een Oreca 07 uiteindelijk als derde in de wedstrijd.

G-Drive AsLMS Buriram-026

"Na onze twee overwinningen in Shanghai en The Bend en toch nog de derde plaats, vorige week ondanks schade door een aanrijding in Maleisië, wisten we dat we aan de tweede plaats genoeg zouden hebben om hier de titel binnen te halen," liet Hoogenboom na afloop aan AUTOSPORT.NL weten.

"We besloten dus om niet teveel risico's te nemen. We startten als derde met eerst James voor anderhalve stint in de auto. Daarna reed ik tweeënhalve stint, waarbij ik naar de eerste plaats kon rijden. Vervolgens kon Roman de laatste stint rijden. Hij verloor weliswaar de eerste plaats, maar kon zonder al teveel te hoeven pushen de tweede plaats naar huis rijden en daarmee zijn we kampioen geworden."

"Het is prachtig om dit met G-Drive te hebben bereikt. Ik heb nog geen idee wat het komende seizoen voor mij in petto heeft. Natuurlijk is het mijn doel om ergens LMP2 te rijden. Dit succes helpt zeker," besloot Hoogenboom.

G-Drive AsLMS Buriram-063

Het Amerikaanse Rick Ware Racing eindigde met de Ligier JS P2 als eerste in de LMP2 AM klasse en pakte ook de LMP2 AM titel en de uitnodiging voor Le Mans. Het Italiaanse ACE1 Villorba Corse won in Thailand de LMP3 klasse, maar de overwinning ging naar Nielsen Racing dat met de Norma M30 als tweede over de streep kwam, voor de Norma van Graff. Inter Europol Competition, dat als leider naar het Buriram circuit afreisde, zag alle kansen in rook opgaan toen de #13 Ligier JS P3 problemen met de versnellingsbak kreeg. Nielsen Racing mag door het winnen van de titel deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans in de LMP2 of LMGTE Am klasse.

nielsen asianlmslp3

HubAuto Corsa zorgde in de GT klasse voor een verrassing door zowel de overwinning als de titel te pakken in de laatste race. Het team begon de wedstrijd als derde in het kampioenschap, maar door een vierde plaats van JLOC en een tweede plaats van de #7 Car Guy Ferrari ging de titel alsnog naar Tim Slade, Liam Talbot en Marcos Gomes. Spirit of Race completeerde een volledige Ferrari podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet