NASCAR

NASCAR: Ryan Newman uit ziekenhuis ontslagen

Prachtig nieuws. Ruim 48 uur na zijn angstaanjagende finishcrash in de Daytona 500 is de 42-jarige Ryan Newman uit het Halifax ziekenhuis in Daytona ontslagen. Zowel zijn ex-vrouw Chrissie en Roush Fenway Racing brachten het goede nieuws naar buiten.


2020 Ryan Newman Halifax
Nu al het beste nieuws van de week.

Tekst Willem J. Staat
Foto Roush Fenway Racing

Ryan Newman uit ziekenhuis ontslagen
Afgelopen maandag stond de tijd even stil. De racewereld hield de adem in bij de angstaanjagende crash van Roush Fenway Racing Ford-coureur Ryan Newman. Velen vreesden het ergste.

Amper 48 uur na de crash werd Ryan Newman al uit het Halifax ziekenhuis in Daytona ontslagen. Roush Fenway Racing twitterde een emotionele foto terwijl zijn ex-vrouw Chrissie een fraai filmpje twitterde. Over de aard van de verwondingen werden geen mededelingen gedaan. Naar verwachting zal herstel nog wel enige tijd in beslag nemen.

Ook heeft de NASCAR-organisatie gisteren zowel de gecrashte auto's van Ryan Newman en Corey Lajoie in beslag genomen. Een standaardprocedure om de veiligheid in de sport nog meer te vergroten. In alle NASCAR Cup-auto's zitten meerdere cameraatjes gemonteerd waarvan voor de livestreams/live uitzendingen geen gebruik gemaakt wordt. Wel worden alle bewegingen in de cockpit ter analyse geregistreerd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet