Formule 1

Formule 1: Alfa Romeo trekt doek van C39

alfaromeo-c39

Alfa Romeo heeft vanochtend in de pitstraat van Barcelona het doek van de C39 afgetrokken, de auto waarmee het door Sauber gerunde team een aanval gaat doen op het wereldkampioenschap Formule 1. Eerder deze week reed de C39 al zijn eerste rondjes op Ferrari's testcircuit Fiorano.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Alfa Romeo

Wat op het circuit van Barcelona dus nog restte, was de onthulling van het officiële kleurenschema, omdat de C39 op Fiorano nog in zwart gehuld was. Er volgden geen verrassingen: de uitdossing van de C39 volgt die van van de C38 van 2019 op de voet. Het enige verschil is de verschijning van de nieuwe hoofdsponsor Orlen.

alfaromeo-c39-2

Coureurs Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi blijven aan voor een tweede seizoen en dat geldt ook voor testcoureur Tatiana Calderón. De nieuwe reservecoureur is Robert Kubica, die vandaag de eerste officiële testkilometers voor zijn rekening neemt, nadat Räikkönen vier dagen geleden de shakedown op Fiorano deed. De Fin neemt morgen het stuur over, waarna Giovinazzi vrijdag in de auto plaatsneemt.

alfaromeo-c39-3

Kubica wisselt zijn taken voor Alfa Romeo af met een seizoen in de DTM, terwijl Calderón overstapt van de Formule 2 naar de Super Formula-klasse in Japan. Daar zal zij – als eerste vrouw in de klasse – uitkomen voor Drago Corse. Het team van Ryo Michigami rijdt met Honda-motoren.

renaultrs20-barcelona

Het team van Renault gunde iedereen na de teaser van vorige week intussen een eerste volledige blik op de RS20. De auto bleef net als in de teaser zwart met een geel startnummer, maar dat zal in Melbourne ongetwijfeld anders zijn.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet