Formule 1

Formule 1: Racing Point onthult RP20 en maakt BWT als hoofdsponsor bekend

racingpoint-rp20

Racing Point heeft vandaag zijn F1-auto voor het seizoen 2020 onthuld en maakte tegelijk bekend dat het Oostenrijkse waterbedrijf BWT voortaan de hoofdsponsor is. Het kleurenschema van de RP20 is geeft de nieuwe situatie duidelijk weer: de auto van 2019 droeg weliswaar al overwegend de roze kleur van BWT, maar de naam van het bedrijf is nu nóg prominenter over de flanken van de auto gedrapeerd.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: BWT Racing Point Formula One Team

Waar een klein landje groot in kan zijn – Oostenrijk is al verantwoordelijk voor een groot deel van de financiering van de teams van Red Bull en AlphaTauri, nu trekt ook Best Water Technology uit Mondsee – beter bekend onder de afkorting BWT – stevig de portemonnee om de 'title sponsor' van Racing Point te worden. Los van de niet te missen aanwezigheid op de auto is de naam van BWT nu ook in de officiële naam opgenomen waarmee het team zich heeft ingeschreven voor het WK F1 2020.

BWT, dat ook volop actief is in andere takken van autosport, neemt de plaats in van SportPesa, dat vorig jaar nog de hoofdsponsor van Racing Point was. Het wedbedrijf is niet meer onder de sponsors van Racing Point te vinden. Het Mexicaanse Claro blijft aan vanwege het zevende seizoen van Sergio Pérez bij het team, terwijl Canada zich via Bombardier en CanadaLife roert. De Canadees Lance Stroll is voor het tweede seizoen teamgenoot van Pérez, diens vader Lawrence Stroll blijft achter de schermen de grote investeerder.

racingpoint-rp20-2

Wat de plek van BWT bij Racing Point in 2021 wordt, is nog onduidelijk. Vanaf volgend seizoen gaat Racing Point door het leven als Aston Martin, na een investering van Stroll Sr in het Britse sportwagenmerk.

Racing Point zegt zich in 2020 terug te willen vechten naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, een positie die het team twee maal bezette in de gouden jaren met motorleverancier Mercedes – nu niet meer vanzelfsprekend de sterkste krachtbron – en de duo's Pérez/Hülkenberg en Pérez/Ocon. De teams van McLaren, Renault en AlphaTauri zullen daar ongetwijfeld andere gedachten over hebben: Racing Point eindigde in 2019 als zevende in het kampioenschap, achter deze drie teams.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet