Formule 1

Formule 1: AlphaTauri AT01 ziet in Salzburg het licht

alphatauri-at01

Het team dat voorheen bekend stond als Toro Rosso heeft vanavond de AT01 gepresenteerd, de auto waarmee het in AlphaTauri omgedoopte Italiaanse team aan het WK F1 2020 gaat deelnemen. De AT01 werd onthuld tijdens een flitsende show in Hangar 7, de thuisbasis van de Flying Bulls van moederbedrijf Red Bull.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: AlphaTauri F1

De naamsverandering in AlphaTauri vond zonder veel tegensputteren van de andere F1-teams plaats. Nadat het oorspronkelijke team van Minardi in 2006 na de overname door Red Bull werd herdoopt in Toro Rosso, krijgt het team uit Faenza nu opnieuw een andere naam. AlphaTauri is het kledingmerk dat Red Bull in 2016 heeft gelanceerd. Niet voor niets ging aan de onthulling van de nieuwe auto een modeshow vooraf.

Met de nieuwe naam komen ook nieuwe kleuren, want de AlphaTauri-Honda AT01 viel meteen op door zijn overwegend witte verschijning, met donkerblauw als steunkleur. Nog één andere kleur is op de auto te zien: het rood van motorleverancier Honda.

alphatauri-at01-2

AlphaTauri gaat verder met de twee coureurs met wie Toro Rosso het seizoen 2019 eindigde: Daniil Kvyat en Pierre Gasly. De twee werden allebei te licht bevonden tijdens hun periode in het 'A-team' van Red Bull. Kvyat werd door Daniel Ricciardo overklast, Gasly kon niet op tegen Max Verstappen. Bij Toro Rosso lieten beiden zich juist van hun beste kant zien. Samen met Alex Albon waren ze er verantwoordelijk voor dat Toro Rosso in 2019 zijn beste seizoen neerzette sinds 2008, het jaar waarin Sebastian Vettel de enige overwinning van het team binnenhaalde.

AlphaTauri zal in 2020 proberen om opnieuw het maximale te behalen dat voor het bescheiden team mogelijk is: een zesde plaats in het constructeurskampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet