Formule 1

Formule 1: McLaren onthult MCL35 tijdens presentatie in eigen MTC

mclaren-mcl35-2

Tijdens een officiële presentatie in het eigen McLaren Technology Centre in Woking heeft McLaren de MCL35 onthuld, de auto waarmee het team het WK Formule 1 van 2020 ingaat.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: McLaren F1 Team

Na Ferrari (dinsdag) en Red Bull (gisteren) was McLaren het derde team dat zijn auto fysiek onthulde. Coureurs Carlos Sainz en Lando Norris deden dat in het bijzijn van CEO Zak Brown en teambaas Andreas Seidl. Net als zijn voorganger wordt de MCL35 aangedreven door een krachtbron van Renault. Met de MCL34 wist McLaren in 2019 de fabrieksauto van motorleverancier Renault voor te blijven in het wereldkampioenschap.

De nieuwe auto valt op door de royale aanwezigheid van (nieuwe) sponsors, waarvan een deel ongetwijfeld is aangetrokken door de vierde plaats in het constructeurs-WK die McLaren vorig seizoen in de wacht wist te slepen.

mclaren-mcl35

De MCL35 heeft het papaya-oranje behouden waarvoor McLaren heeft gekozen sinds Brown aan het bewind is, maar er is extra blauw bij gekomen voor de slogan A Better Tomorrow, waarachter tabaksfabrikant BAT schuilt. Wie het oranje in gedachten even geel maakt, herkent veel terug van het kleurenschema van Renault in de kampioensjaren van Fernando Alonso. Ook de sponsors DarkTrace en Huski Chocolate (in rood) op de achtervleugel krijgen samen met computerfabrikant Dell en McLarens IndyCar-hoofdsponsor Arrow veel ruimte op de auto.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet